Alan Landsburg, un renumit regizor şi producător TV, a murit la 81 de ani

Alan Landsburg, creatorul şi producătorul serialului SF "In Search of..." prezentat de Leonard Nimoy şi al filmului de televiziune "Bill", regizat de Mickey Rooney, a murit la vârsta de 81 de ani.

48 afișări
Imaginea articolului Alan Landsburg, un renumit regizor şi producător TV, a murit la 81 de ani

Alan Landsburg (Imagine: ctba.com)

Renumitul regizor a murit din cauze naturale weekendul trecut, în reşedinţa sa din cartierul Beverly Hills din Los Angeles, informează contactmusic.com.

El a fost şi producător executiv al filmelor de televiziune "The Ryan White Story" şi "Povestea unui star: Jayne Mansfield/ The Jayne Mansfield Story". În cel din urmă, rolul principal feminin a fost interpretat de Loni Anderson, iar soţul acesteia a fost jucat de Arnold Schwarzenegger.

De asemenea, Alan Landsburg a produs continuările "Goana după fuste 2/ Porky's II: The next day" şi "Fălci 3/ Jaws 3-D".

A regizat mai multe episoade din serialul documentar "Biography", prezentat în anii '60 de Mike Wallace, dar şi emisiuni speciale pentru National Geographic şi serialul de aventuri "The Undersea World of Jacques Cousteau".

Nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, a câştigat acest trofeu în calitate de producător al lungmetrajului TV "A Storm in Summer" din 1970, al cărui scenariu a fost scris de Rod Serling, creatorul serialului "Zona Crepusculară/ The Twilight Zone".

Alan Landsburg a fost nominalizat şi la Oscarul pentru cel mai bun documentar în anul 1972 cu producţia "Alaska Wilderness Lake".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici