Allan Arbus, psihiatrul Sidney Freedman din "M.A.S.H.", a murit la vârsta de 95 de ani

Actorul american Allan Arbus, cunoscut pentru rolul psihiatrului militar Sidney Freeman din serialul de televiziune "M.A.S.H." şi care a fost căsătorit cu renumita fotografă Diane Arbus, a murit la vârsta de 95 de ani.

2230 afișări
Imaginea articolului Allan Arbus, psihiatrul Sidney Freedman din "M.A.S.H.", a murit la vârsta de 95 de ani

Allan Arbus, psihiatrul Sidney Freedman din "M.A.S.H.", a murit la vârsta de 95 de ani

Allan Arbus, care a renunţat la pasiunea sa pentru fotografie pentru a deveni actor, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, în reşedinţa sa din Los Angeles, vineri, a anunţat cea de-a doua soţie a sa, Mariclare Costello Arbus.

"La vârsta de 95 de ani, medicii nu au dorit să îl opereze, iar Allan nu dorea nici el acea operaţie", a declarat Mariclare Costello Arbus, actriţa cu care Allan Arbus s-a căsătorit în 1976.

Primul rol major pentru Allan Arbus a fost acela din filmul "Greaser's Palace" (1972), regizat de Robert Downey Sr., în care a jucat şi fiul acestui cineast, Robert Downey Jr.

A devenit cunoscut cu rolul psihiatrului Sidney Freedman în serialul "M.A.S.H.", în 1973, la un an după debutul acestui serial de comedie cu accente dramatice, inspirat de războiul din Coreea.

Ultimul său rol de televiziune a fost acela dintr-un episod al serialului de comedie "Curb Your Enthusiasm", în 2000.

Allan Arbus s-a născut în 1918, la New York, şi a început să lucreze ca fotograf în anii 1940, colaborând cu armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 1941 s-a căsătorit cu Diane Nemerow - care a devenit ulterior celebră cu fotografiile sale despre universul persoanelor marginalizate. Cei doi au înfiinţat un studio fotografic unde au realizat fotografii pentru reviste renumite, precum Vogue şi Glamour.

Allan şi Diane Arbus s-au despărţit în 1959 şi au divorţat după un deceniu. Diane Arbus s-a sinucis în 1971.

Allan a avut trei copii - Amy şi Doon, din prima căsătorie, şi Arin, din cea de-a doua căsătorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici