"Bani cu suflet" - campanie a unui anonim care lasă bani în plic, la Cluj-Napoca

O campanie denumită "Bani cu suflet" a fost lansată de o persoană care, sub protecţia anonimatului, pune diverse sume de bani în plicuri pe care le lasă în mai multe locuri din Cluj-Napoca, iar cei care găsesc banii trebuie să dea altora cel puţin jumătate din sumă.

706 afișări
Imaginea articolului "Bani cu suflet" - campanie a unui anonim care lasă bani în plic, la Cluj-Napoca

"Bani cu suflet" - campanie a unui anonim care lasă bani în plic, la Cluj-Napoca (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Acţiunea este promovată pe o reţea de socializate, iar "autorul", care îşi ascunde identitatea, spune, într-o postare, că nu crede că "bogătanii sau guvernele vor salva ţara, ci românii", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E frumos să văd atâţia români care încă aveţi suflet pentru cel de lângă noi. Nu cred că bogătanii sau guvernele vor salva această ţară, ci noi, fiecare, uniţi împotriva sărăciei şi a nedreptăţii", a scris iniţiatorul campaniei "Bani cu suflet”.

Acesta a spus că pune bancnote de 50 sau 100 de lei în plicuri pe care le lasă în diverse locuri din oraş, în Parcul Mare sau pe Cetăţuie, alături de instrucţiuni potrivit cărora persoana care găseşte banii trebuie să dea altcuiva, într-un gest caritabil, cel puţin jumătate din suma primită.

"Găseşte banii ascunşi în zona Cluj, fă share la poză, cu tag «banicusuflet», şi dă mai departe jumătate din suma găsită în plic", arată anonimul într-o postare pe reţeaua de socializare.

Anonimul spune că sumele puse în plicuri provin din banii lui şi că a preluat ideea din SUA, unde un milionar anonim a început să doneze bani în plicuri lăsate în diverse locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici