Beyoncé, criticată de foşti angajaţi NASA, din cauza piesei "XO". RĂSPUNSUL artistei - VIDEO

Cântăreaţa Beyoncé a stârnit un val de critici din partea unor foşti angajaţi ai NASA, care consideră că artista a exagerat când a decis să folosească o secvenţă audio de la tragicul accident spaţial Challenger, din 1986, la începutul melodiei sale "XO".

2833 afișări
Imaginea articolului Beyoncé, criticată de foşti angajaţi NASA, din cauza piesei "XO". RĂSPUNSUL artistei - VIDEO

Beyoncé, criticată de foşti angajaţi NASA, din cauza piesei "XO". RĂSPUNSUL artistei

Piesa "XO", care face parte de pe cel mai recent album lansat de Beyoncé, începe cu o secvenţă audio înregistrată imediat după tragedia din 1986. "Controlorii de trafic analizează foarte atent situaţia. Evident, este o defecţiune majoră", se aude la începutul piesei, informează contactmusic.com.

Naveta spaţială Challenger a explodat la puţin timp după lansare, în 1986, iar toţi membrii echipajului şi-au pierdut viaţa. Această tragedie este privită ca cea mai neagră zi din istoria exploatării spaţiului.

În timp ce albumul lansat recent de Beyoncé a fost primit cu entuziasm şi intens lăudat, astronauţii NASA şi persoane fizice asociate cu tragedia Challenger au cerut ca videoclipul acestei piese să fie retras.

June Scobee Rodgers, văduva comandantului navetei spaţiale, Dick Scobee, a declarat pentru ABC News: "Am fost dezamăgiţi să auzim că o secvenţă audio din ziua în care am pierdut echipa eroică Challenger a fost folosit în piesa 'XO'. Momentul inclus în această piesă este unul dificil din punct de vedere emoţional pentru familia, colegii şi prietenii echipajului Challenger. Noi am încercat să ne concentrăm întotdeauna nu pe modul în care cei iubiţi au murit, ci mai degrabă pe felul în care ei au trăit".

Între timp, fostul angajat NASA Keith Cowing şi-a exprimat dorinţa ca videoclipul cântăreţei să fie retras, precizând că alegerea acestei secvenţe audio pentru o piesă muzicală este nepotrivită.

În mijlocul acestui scandal, Beyoncé a făcut o declaraţie în care îşi motivează decizia de a folosi acea secvenţă audio.

"Inima mea este alături de familiile acelora care au pierit în tragedia Challenger. Melodia 'XO' a fost înregistrată cu cele mai sincere intenţii, pentru a-i ajuta să se vindece pe aceia care i-au pierdut pe cei iubiţi şi pentru a reaminti că asemenea lucruri neaşteptate se întâmplă, deci iubiţi şi apreciaţi fiecare minut pe care îl petreceţi cu cei care înseamnă cel mai mult pentru voi", a spus Beyoncé.

"Compozitorii au inclus partea audio ca un tribut pentru activitatea echipei Challenger, cu speranţa că ei nu vor fi niciodată uitaţi", a completat artista.

Beyoncé Knowles a devenit celebră la sfârşitul anilor '90 în calitate de membră a trupei Destiny's Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vânzări de discuri din lume. În 2003, în timpul unei pauze din cariera trupei Destiny's Child, Beyoncé a lansat primul ei album solo, intitulat "Dangerously in Love". Beyoncé este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee - trei ca membră a grupului Destiny's Child şi alte 13 în calitate de artistă solo. Beyonce a jucat şi în filme, precum "Austin Powers - Goldmember" (2002), "Pantera roz" (2006), "Dreamgirls" (2006) şi "Cadillac Records" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici