Boc: Sunt toate şansele ca în 2013 Festivalul Peninsula să fie organizat la Cluj-Napoca

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat, sâmbătă, că a avut discuţii cu organizatorii Festivalului Peninsula privind mutarea acestuia de la Târgu Mureş, el precizând că "există toate şansele ca în iulie 2013 evenimentul să fie organizat la Cluj".

247 afișări
Imaginea articolului Boc: Sunt toate şansele ca în 2013 Festivalul Peninsula să fie organizat la Cluj-Napoca

Emil Boc (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Emil Boc a afirmat că există un acord de principiu încheiat între organizatorii Peninsula şi conducerea Primăriei Cluj-Napoca vizând mutarea festivalului de la Târgu Mureş, discuţiile începând încă din vara acestui an.

"Sunt toate şansele ca în iulie 2013 Festivalul Peninsula să se desfăşoare la Cluj-Napoca, într-o locaţie care să nu fie în centrul oraşului. Am discutat cu organizatorii Peninsula încă în vara acestui an, după preluarea mandatului de primar şi există un acord de principiu privind organizarea festivalului la Cluj-Napoca. Un anunţ oficial îl vom face după data de 15 ianuarie 2013. Mutarea Festivalului Peninsula la Cluj-Napoca se face în perspectiva desemnării municipiului drept Capitală Europeană a Tineretului în 2015 şi a candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2020. Peninsula va fi un eveniment de marcă în 2015 în Cluj-Napoca", a spus Boc.

El a estimat că la ediţia de anul viitor festivalul ar putea aduce la Cluj-Napoca peste 100.000 de participanţi.

Balazsi Pal Elod, directorul de comunicare al Festivalului "Peninsula", a declarat, sâmbătă seară, că organizatorii evenimentului au avut câteva discuţii cu municipalitatea din Cluj Napoca, în vederea mutării evenimentului de la Târgu Mureş.

Potrivit acestuia, au fost analizate "cinci-şase" posibile locuri de desfăşurare a festivalului, începând cu anul viitor, însă nu a fost luată încă o decizie.

"Oficial, vă pot declara că sunt mai multe variante pentru desfăşurarea evenimentului, anul viitor, printre care şi o posibilă mutare la Cluj. Am avut întrevederi cu conducerea oraşului (Cluj Napoca - n.r.), dar nu e nimic sigur, nu am finalizat discuţiile. Există posibilitatea să mutăm festivalul. (...) Clujul are destul de multe avantaje. Nu este nimic sigur. La Cluj ar fi cinci-şase locaţii posibile, se pare că cea de pe Valea Gârbăului ar fi ideală. O altă variantă ar fi rămânerea la Târgu Mureş, în aceeaşi locaţie de lângă Complexul de Agrement şi Sport Mureşul", a spus Balazsi Pal Elod.

Acesta a precizat că motivul este legat de dorinţa organizatorilor de a "creşte" evenimentul.

"Motivele sunt multiple: vrem ca festivalul să crească, să devină şi mai mare. Nu toate condiţiile sunt optime ca să se întâmple acest lucru la Târgu Mureş. În acest an, când am avut a zecea ediţie, am simţit că s-a ajuns într-un punct mort", a afirmat Balazsi, precizând că la ediţia din acest an au fost aproape 80.000 de participanţi.

Festivalul "Peninsula" (Felsziget) a debutat în 2003 la Târgu Mureş, având ca organizatori şi finanţatori o parte dintre organizatorii şi finanţatorii Festivalului "Sziget" din Ungaria.

Festivalul "Peninsula" este finanţat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestării ridicându-se în mod obişnuit la peste un milion de euro anual.

Festivalul a găzduit în fiecare an câteva zeci de trupe muzicale, abordând stiluri diferite - de la rock, pop, electro, hip-hop, blues şi jazz. La cea mai recentă ediţie a Festivalului "Peninsula", desfăşurată în perioada 23-26 august 2012, printre artiştii care au urcat pe scenă s-au numărat The Straits, Tinie Tempah, finlandezii de la Children of Bodom, Akos, Sister Bliss, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront şi N.O.H.A.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici