Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte. Dispozitivul NASA include o încărcătură preţioasă: un cip cu numele a 2,42 milioane de oameni

Sonda spaţială InSight, a Administraţiei Spaţiale şi Aeronautice Naţionale din SUA, a ajuns cu succes pe Marte, informează CNN.

8676 afișări
Imaginea articolului Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte. Dispozitivul NASA include o încărcătură preţioasă: un cip cu numele a 2,42 milioane de oameni

BREAKING: Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte

NASA a confirmat că sonda InSight a ajuns cu succes pe Marte, după o călătorie de şapte luni prin spaţiu.

Misiunea InSight, un dispozitiv spaţial conceput de NASA pentru analizarea activităţii seismice şi a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani.

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari şi este primul dispozitiv spaţial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafaţa planetei. Dispozitivul spaţial, cu o înălţime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri după extinderea panourilor solare), a fost lansat în urmă cu aproape şapte luni şi a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030.

InSight are aproximativ 360 de kilograme, iar instrumentul central al dispozitivului este un seismometru realizat de Agenţia spaţială franceză, alături de şase sensori pentru activitate seismică foarte performanţi şi un instrument de foraj care va oferi informaţii despre temperaturile din subteran. Cu ajutorul acestora, specialiştii de la NASA speră să afle mai multe informaţii despre formarea planetei Marte.

Dispozitivul spaţial are la bord şi un microcip cu numele a 2,42 de milioane de oameni care s-au putut trece pe listă prin completarea unui formular online.

InSight, care are o durată de funcţionare de doi ani, a fost construit de Lockheed Martin şi are ca model sonda Phoenix, care a ajuns în apropierea polului nord al planetei roşii în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici