Cecenia lui Kadîrov în război şi cu muzica. Republica condusă de omul lui Putin a interzis muzica prea ritmată sau prea lentă

Republica rusă Cecenia, condusă de Ramzan Kadîrov, un apropiat al lui Vladimir Putin a interzis muzica dance pe care o consideră fie prea rapidă, fie prea lentă, în încercarea de a înăbuşi influenţa occidentală "poluantă" asupra regiunii conservatoare majoritar musulmane.

280 afișări
Imaginea articolului Cecenia lui Kadîrov în război şi cu muzica. Republica condusă de omul lui Putin a interzis muzica prea ritmată sau prea lentă

Cecenia lui Kadîrov în război şi cu muzica. Republica condusă de omul lui Putin a interzis prea ritmată sau prea lentă

Musa Dadayev, ministrul culturii, a declarat că "toate lucrările muzicale, vocale şi coregrafice ar trebui să corespundă unui tempo de 80-116 bătăi pe minut" pentru ca muzica să fie "conformă cu mentalitatea şi simţul ritmului cecen", potrivit agenţiei ruse de ştiri Tass.
 
"Împrumutarea culturii muzicale de la alte popoare este inadmisibilă", a declarat Dadaev. "Trebuie să aducem poporului şi viitorului copiilor noştri moştenirea culturală a poporului cecen. Acest lucru include întregul spectru de standarde de viaţă morale şi etice pentru ceceni", a punctat ministrul.
 
Legea incriminează, de fapt, majoritatea genurilor moderne de muzică dance care sunt difuzate în mod obişnuit în cluburile din întreaga lume, cum ar fi house, techno, dubstep sau drum'n'bass. O parte din muzica hip-hop şi rap, care se cântă de obicei la viteze cuprinse între 60 şi 140 de bătăi pe minut, ar putea, teoretic, să se califice în continuare pentru "simţul tradiţional al ritmului" cecen, pe care regimul liderului autoritar Ramzan Kadîrov doreşte să îl păstreze.
 
Cecenia unde Kadîrov, omul lui Putin, are un cuvânt greu de spus a fost criticată în mod repetat în ultimii ani de organizaţiile pentru drepturile omului pentru diferitele persecuţii ale minorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici