Cel mai scund om din lume a murit la vârsta de 75 de ani

Cel mai scund om din lume, nepalezul Chandra Bahadur Dangi, a murit, joi, la vârsta de 75 de ani, într-un spital din Pago Pago, capitala American Samoa, a anunţat un purtător de cuvând al acestui centru medical, informează abc.net.au.

12963 afișări
Imaginea articolului Cel mai scund om din lume a murit la vârsta de 75 de ani

Chandra Bahadur Dangi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit relatărilor din presa internaţională, Chandra Bahadur Dangi, care avea o înălţime de 54,6 centimetri, era bolnav de pneumonie.

Acesta a murit după trei ani de la primirea, pe 26 februarie 2012, a titlului de cel mai scund om din lume, din partea organizaţiei Cartea Recordurilor Guinness. Înainte de a primi acest titlu, Chandra Bahadur Dangi nu a părăsit niciodată satul în care locuia.

Ulterior, Chandra Bahadur Dangi a călătorit în diverse ţări, uneori împreună cu cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kösen, care are o înălţime de 2,51 metri.

Chandra Bahadur Dangi nu a fost doar cel mai mic bărbat din lume, ci şi cea mai mică persoană din lume. Cel care a deţinut acest record înainte, cu o înălţime de 57 de centimetri, Gul Mohammed, a murit la 40 de ani, în 1997.

Dangi cântărea 12 kilograme la primirea titlului de cea mai scundă persoană din lume şi a declarat la momentul respectiv, pentru AFP, că recunoaşterea mondială de care are parte va recompensa, într-un fel, anii de suferinţă pe care i-a trăit.

Rămas orfan la 12 ani, acesta era dus de membrii familiei sale la diferite bâlciuri şi prezentat ca o curiozitate. Dangi se ocupa cu producerea materialelor din cânepă şi a ieşit din satul său, situat într-o zonă foarte săracă a Nepalului, la 350 de kilometri de Kathmandu, doar de câteva ori.

Chandra Bahadur Dangi a venit pentru prima dată în viaţă în Kathmandu la ceremonia de decernare a titlului oferit de Guinness. "Vreau să vizitez multe ţări străine şi să cunosc oameni din toată lumea", spunea, la momentul respectiv, Dangi.

Nu se cunoaşte motivul ştiinţific pentru care unii oameni au o înălţime atât de mică, dar mulţi dintre ei au fost diagnosticaţi cu nanism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici