Chitaristul Gary Moore a murit

Legendarul chitarist rock Gary Moore a murit, duminicã, la vârsta de 58 de ani, informeazã site-ul bbc.co.uk. Moore a fost chitaristul trupei Thin Lizzy, având de asemenea o carieră solo foarte apreciată. De altfel, managerul trupei Thin Lizzy, Adam Parsons, a declarat pentru BBC că artistul a murit la primele ore ale zilei de duminică.

1308 afișări
Imaginea articolului Chitaristul Gary Moore a murit

Chitaristul Gary Moore a murit (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Potrivit presei străine, artistul a murit în somn, într-un hotel din Spania.

Gary Moore a susţinut un concert în România, anul trecut, în cadrul Ciuc Summer Fest, ce a avut loc la Bucureşti, în iulie.

Gary Moore, pe numele său adevărat Robert William Moore, şi-a început cariera muzicală în anii '60 şi a evoluat de-a lungul timpului alături de artişti precum Thin Lizzy, B.B. King, Colosseum II, Greg Lake sau trupa de blues-rock Skid Row, precum şi Albert Collins, Jim Capaldi, The Beach Boys, Gary Husband, Ozzy Osbourne sau Andrew Lloyd Webber. Portofoliul său a fost completat şi de o complexă carieră solo. A debutat în 1973, odată cu lansarea albumului "Grinding Stone", iar câţiva ani mai târziu, în 1978, a revenit în atenţia criticilor de specialitate cu albumul "Parisienne Walkways", realizat în colaborare cu Phil Lynott, care i-a propulsat pe primele poziţii din UK Singles Chart. La scurt timp a urmat albumul "Thin Lizzy".

Piese precum "Parisienne Walkways", "Out in the Fields", "Empty Rooms", "Over the Hills and Far Away", "Wild Frontier", "Friday on My Mind", "After the War", "Still Got the Blues (For You)", "Cold Day in Hell" sau "Story of the Blues" au făcut istorie în interpretarea lui Gary Moore, artistul fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai tuturor timpurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici