Compozitorul Bob Crewe, coautor al hitului "Can't Take My Eyes Off You", a murit la 83 de ani

Compozitorul Bob Crewe, coautor al unor hituri precum "Can't Take My Eyes Off You" şi "Walk Like a Man" şi care a jucat un rol important în dezvoltarea grupului pop The Four Seasons, a murit la vârsta de 83 de ani, potrivit declaraţiilor făcute, sâmbătă, de fratele acestuia.

126 afișări
Imaginea articolului Compozitorul Bob Crewe, coautor al hitului "Can't Take My Eyes Off You", a murit la 83 de ani

Bob Crewe (Imagine: captura video YouTube)

Crewe a murit joi, la un azil de bătrâni din Scarborough, Maine (SUA), în urma unor complicaţii apărute după ce a suferit o căzătură în 2010, a spus fratele şi fostul său partener de afaceri, Dan Crewe.

"El a avut o carieră minunată şi îmi pare rău că a murit, dar sunt bucuros că a scăpat de disconfort", a spus Crewe. "Nu mai era capabil să funcţioneze şi, pentru un tip atât de creativ, nu a fost o viaţă simplă", a adăugat acesta.

Bob Crewe, care a crescut în Belleville, New Jersey, a început să compună muzică la modul profesionist în anii 1950, când a renunţat la Parsons School of Design din New York, unde studia pentru a deveni arhitect.

Era deja un cunoscut compozitor şi avea succes în calitate de cântăreţ pop când a întâlnit grupul vocal care urma urma să devină Four Seasons şi i-a produs primul hit, în 1962, "Sherry". Astfel, grupul a devenit rapid celebru. Cel mai probabil, cel mai mare succes al său l-a avut cu melodia "Can't Take My Eyes Off You", din 1967, care s-a bucurat de numeroase coveruri şi a fost folosită în filme precum "Jurnalul lui Bridget Jones/ Bridget Jones's Diary" şi "Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter".

Crewe a compus cele mai multe dintre melodiile sale între anii 1950 şi 1970 şi a reapărut, recent, în faţa publicului, prin intermediul musicalului de Broadway "Jersey Boys", care spune povestea din spatele Four Seasons, şi prin intermediul unui film cu acelaşi titlu, regizat de Clint Eastwood, care a fost lansat la începutul acestui an. Atât piesa, cât şi filmul prezintă un personaj bazat şi numit după Crewe.

În anii 1980, Crewe şi-a focalizat energiile creatoare pe pictură şi sculptură. De asemenea, el este membru al Songwriters Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici