Concert grandios în memoria lui Michael Jackson, pe 8 octombrie. Unde va avea loc şi când vor fi puse în vânzare biletele

Mama cântăreţului Michael Jackson şi patru dintre fraţii acestuia au anunţat că vor organiza un concert grandios în memoria starului, la care vor participa numeroase vedete internaţionale, în oraşul galez Cardiff, pe 8 octombrie, o iniţiativă criticată imediat de alţi doi fraţi ai artistului.

505 afișări
Imaginea articolului Concert grandios în memoria lui Michael Jackson, pe 8 octombrie. Unde va avea loc şi când vor fi puse în vânzare biletele

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programat pentru 8 octombrie pe Millenium Stadium din Cardiff, concertul va dura circa patru ore şi va fi transmis în direct în 30 de ţări, a anunţat mama starului, Katherine, sora acestuia La Toya şi fraţii săi Tito, Marlon şi Jackie, luni, într-o conferinţă de presă.

Lista cu numele artiştilor care vor cânta la Cardiff va fi făcută publică pe 3 august, a declarat Chris Hunt, patronul Global Live Events, organizatorul concertului.

Millenium Stadium din Cardiff dispune de 75.000 de locuri. Potrivit organizatorilor, această arenă este cea mai mare sală de spectacole complet acoperită din Europa. Biletele pentru concert vor fi puse în vânzare pe internet începând din 4 august.

Încasările vor fi donate unor renumite fundaţii de caritate americane şi britanice.

"Vrem să facem ceva grandios şi demn de geniul muzical al lui Michael", a declarat Chris Hunt.

Katherine Jackson, mama "regelului muzicii pop", decedat în iunie 2009, a declarat că acest concert este "pe măsura unui rege", în timpul conferinţei de presă. "Toţi membrii familiei mele care vor fi disponibili" vor asista la concert, a declarat Katherine Jackson, reamintind faptul că "Michael şi-a consacrat întreaga viaţă în slujba omenirii, prin dragostea lui, muzica lui şi determinarea lui de a salva planeta".

"Sunt sigură că acest eveniment va fi suficient de important prin mărime, talent şi imaginaţie, pentru a celebra aşa cum se cuvine viaţa lui Michael", a adăugat Katherine Jackson.

Alţi doi fraţi ai lui Michael, Randy şi Jermaine Jackson, au criticat data aleasă pentru organizarea acestui eveniment, subliniind faptul că ea va coincide cu aceea a procesului medicului personal al starului, Conrad Murray.

Cei doi au încercat fără succes să organizeze un concert tribut după moartea fratelui lor, la care erau anunţate nume mari din showbiz. Concertul urma să aibă loc pe stadionul Wembley din Londra în vara anului 2010, însă a fost anulat, după ce organizatorul, compania World Awards Media, a intrat în faliment.

"În conferinţa de astăzi (luni n.r.) a fost anunţat un concert în memoria lui Michael, cu sprijinul şi participarea familiei Jackson. Totuşi, noi ţinem să precizăm că acest lucru nu reflectă punctul de vedere al întregii familii", au anunţat cei doi fraţi într-un comunicat comun.

"Susţinând din inimă ideea de a aduce un omagiu fratelui nostru, ne vedem în imposibilitatea de a susţine un eveniment care va avea loc în timpul unui procesul penal asociat cu moartea lui Michael", au adăugat ei. "Ţinând cont de aceste circumstanţe, considerăm că ar fi deplasat să fim asociaţi cu un eveniment a cărui dată a fost atât de prost aleasă, cât şi cu organizatorii acestuia", au conchis Randy şi Jermaine Jackson.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente. Medicul Conrad Murray, al cărui proces va începe în septembrie, a fost acuzat de omucidere involuntară, pentru că i-a administrat starului un anestezic foarte puternic, denumit propofol, considerat cauza decesului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici