Cum calculezi câtă apă trebuie să bei pe zi

Apa este esenţială pentru sănătatea oamenilor, mai ales pe timp de caniculă. Cu toate acestea, nu reuşim de fiecare dată să bem cantitatea suficientă de apă necesară organismului. The Independent dezvăluie care este formula pentru a calcula câtă apă trebuie să bem zilnic.

6859 afișări
Imaginea articolului Cum calculezi câtă apă trebuie să bei pe zi

Cum calculezi câtă apă trebuie să bei pe zi

Oamenii pot muri mai repede din cauza deshidratării decât din lipsa hranei, acest lucru dovedind cât de important este consumul de apă pentru organism.

Apa are numeroase foloase, de la reglarea digestiei, până la susţinerea funcţiei creierului şi la menţinerea hidratării pielii şi a părului.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că cei mai mulţi specialişti sugerează consumul a 2 litri de apă pe zi, nu există un număr exact cu privire la cantitatea de apă pe care ar trebui să o bea fiecare persoană.

O estimare corectă vine de la un centru de cercetare, Clinica Mayo din Minnesota, care recomandă ca bărbaţii să bea, în medie, 13 căni pe zi, în timp ce femeile ar trebui să bea 9.

Pentru a calcula cantitatea potrivită de apă pentru fiecare, specialiştii recomandă următoarea formulă:

  1. Împărţiţi greutatea dumneavoastră transformată în livre la 2.2.
  2. Înmulţiţi numărul dat cu vârsta dvs.
  3. Împărţiţi suma la 28,3, ceea ce va da numărul total de uncii de apă care trebuie băută 
  4. Împărţiţi numărul dat cu opt şi obţineţi numărul final de ceşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici