Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani

Carmelo Flores, un indian Aymara care, potrivit autorităţilor boliviene, era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la vârsta de 123 de ani într-un spital din La Paz, a anunţat marţi familia acestuia.

113 afișări
Imaginea articolului Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani

Decanul de vârstă al Boliviei - şi al lumii, potrivit autorităţilor boliviene - a murit la 123 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoţi ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol că bunicul său, spitalizat în La Paz, "a murit în somn".

Carmelo Flores s-a născut pe 16 iulie 1890 şi trăia la o altitudine de 4.000 de metri, într-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, în apropiere de Lacul Titicaca, hrănindu-se cu cereale andine şi bând doar apă de izvor.

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus că bătrânul suferea de diabet şi că starea lui de sănătate se deteriorase recent.

Carmelo Flores a lăsat în urma sa un fiu, 14 nepoţi şi 39 strănepoţi.

El a fost vizitat în 2013 de preşedintele bolivian Evo Morales, care i-a făcut cadou stofe, alimente şi un televizor cu ecran plat.

Vârsta i-a fost certificată cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autorităţile din La Paz au anunţat că vor ca lumea întreagă să îi recunoască lui Carmelo Flores titlul de "decan de vârstă al omenirii".

Totuşi, Cartea Guinness a Recordurilor a anunţat luni moartea la New York, la vârsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneză, considerat cel mai bătrân bărbat din lume. Reprezentanţii Guinness nu l-au identificat deocamdată pe succesorul acestuia.

În schimb, cea mai bătrână femeie din lume este, potrivit Cărţii Guinness a Recordurilor, o japoneză în vârstă de 116 ani, Misao Okawa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici