Depardieu a înfiinţat o firmă în satul din Belgia unde s-a refugiat de taxele din Franţa

Actorul francez Gerard Depardieu, acuzat de autorităţile din Franţa că vrea să evite plata taxelor, a înfiinţat o societate cu răspundere limitată, de tip holding, în satul din Belgia unde a cumpărat o casă anul trecut.

199 afișări
Imaginea articolului Depardieu a înfiinţat o firmă în satul din Belgia unde s-a refugiat de taxele din Franţa

Gerard Depardieu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Depardieu a înregistrat la adresa sa din satul Nechin o firmă de tip holding, folosită pentru investiţii în alte companii, potrivit Monitorului Oficial din Belgia.

Cunoscutul actor francez s-a aflat în centrul atenţiei în ultimele luni după ce, pe lângă controversele legate de mutarea în Belgia din cauza taxelor, a cerut şi primit cetăţenie rusă din partea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Documentele firmei, numită Holding 2712, au fost depuse la tribunalul comercial săptămâna trecută.

Holdingul are capital social de 20.000 de euro, iar singurul acţionar este Depardieu. Adresa de înregistrare este strada Regina Astrid, numărul 5, satul Nechin, aceeaşi cu casa cumpărată de actor anul trecut, au declarat surse locale pentru AFP. Satul Nechin se află la numai câţiva kilometri de graniţa cu Franţa.

Societatea ar putea încorpora diversele active ale acestuia din Franţa, cu scopul de a asigura un regim favorabil de taxe în momentul transferului către moştenitori, potrivit L'Echo. Depardiue are trei copii.

Spre deosebire de Franţa, Belgia nu percepe taxă pe avere şi nici pe câştigurile obţinute din vânzarea de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici