DOLIU în lumea muzicii: Compozitorul şi dirijorul George Balint a murit la vârsta de 58 de ani

Compozitorul şi dirijorul George Balint, fost director artistic al Operei Naţionale Bucureşti, a murit la vârsta de 58 de ani, anunţă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

322 afișări
Imaginea articolului DOLIU în lumea muzicii: Compozitorul şi dirijorul George Balint a murit la vârsta de 58 de ani

DOLIU în lumea muzicii: Compozitorul şi dirijorul George Balint a murit la vârsta de 58 de ani

"Trecerea în nefiinţă a lui George Balint (11 februarie 1961 - 30 august 2019) este o pierdere imensă pentru lumea muzicii româneşti şi pentru toti cei care au avut prilejul să îl cunoască şi să se bucure de spiritul său creativ", se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a ministerului.

George Balint a fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (începând cu anul 1987), director artistic al Operei Naţionale Bucureşti (1997 - 2000), dirijor permanent al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" (incepând cu anul 2000) şi realizator al emisiunii "Compozitori români de la A la Z", difuzată de Radio România Cultural (2000 - 2002).

Opusurile sale au fost onorate frecvent cu distincţii ale UCMR, precum şi cu premiul George Enescu al Academiei Române (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici