Donald Trump nud, într-un tablou expus la Londra. Pictorul a primit mesaje de ameninţare cu moartea

Un tablou cu Donald Trump complet nud, realizat de artistul american Illma Gore, a fost expus la Londra. Titlul picturii preia ironic sloganul miliardarului în cursa prezidenţială,"Make America Great Again". Illma Gore afirmă că a primit mii de ameninţări cu moartea de la simpatizanţii lui Trump.

4146 afișări
Imaginea articolului Donald Trump nud, într-un tablou expus la Londra. Pictorul a primit mesaje de ameninţare cu moartea

Donald Trump nud, într-un tablou expus la Londra. Pictorul a primit mesaje de ameninţare cu moartea

Titlul tabloului reia sloganul candidatului republican, dar îi deturnează scopul impetuos şi ferm. Metoda artistului: Deşi titlul este patetic şi grandios, "Make America Great Again", Donald Trump este înfăţişat în toată splendoarea, dar cu un organ masculin minuscul, transmite Le Figaro.

Prea controversată, opera artistului de 24 de ani a fost refuzată de galeriile de pe teritoriul american, pusă sub interdicţie de pe reţele de socializare sau de pe site-urile de vânzări online, de pildă eBay.

Tânărul artist american a găsit în final un spaţiu expoziţional în galeria londoneză Maddox. Tabloul a fost pus în vânzare pentru suma de 1,24 de milioane de euro.

"Make America Great Again a fost creat pentru a stârni o reacţie, bună sau rea, legată de importanţa pe care o acordă oamenii aparenţei fizice. N-ar trebui ca oamenii să fie definiţi după aparenţe, pentru că acestea n-au nicio legătură cu puterea sau statutul unui om", a explicat artistul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici