EUROVISION 2014: România s-a calificat în finala de la Copenhaga. Paula Seling şi Ovi vor cânta piesa "Miracle" pe 10 mai - VIDEO

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României în concursul european Eurovision Song Contest 2014, s-au calificat în finala de pe 10 mai, de la Copenhaga (Danemarca). Paula Seling şi Ovi au trecut, joi seară, de cea de-a doua semifinală a concursului, care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

9151 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: România s-a calificat în finala de la Copenhaga. Paula Seling şi Ovi vor cânta piesa "Miracle" pe 10 mai - VIDEO

EUROVISION 2014: Melodiile care participă la semifinala din această seară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), concurează în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt celelalte 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, după ce au trecut, marţi, de prima semifinală.

Finaliştii - desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură - au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.

În semifinale au avut drept de vot doar telespectatorii care au urmărit competiţia la televiziunile publice în ţările participante şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca). Astfel, doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanţii României în finală, urmărind concursul la televiziunea publică din ţara în care se află.

Un număr de 37 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision.

Semifinalele de marţi şi joi au fost transmise live de TVR, iar finala de sâmbătă va fi şi ea transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Eurovision Song Contest 2014 se desfăşoară în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

LIVE TEXT

UPDATE - Ţările calificate în finală sunt: Elveţia, Slovenia, Polonia, România, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria.

UPDATE 23:50 - În câteva minute vor fi anunţate rezultatele votului din această seară.

UPDATE 23:40 - Liniile de vot au fost închise.

UPDATE 23:15 - Din acest moment, cei care doresc să voteze au la dispoziţie 15 minute pentru a vota piesa favorită pentru a obţine un loc în finala de pe 10 mai. În semifinala a doua au drept de vot doar telespectatorii aflaţi în ţările participante, precum şi cei din Italia, Marea Britanie, Germania. Primele 10 clasate, în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate şi acordate de public, intră în finală.

MELODIILE CARE AU PARTICIPAT ÎN SEMIFINALA 2:

UPDATE - A venit şi rândul României pentru a intra în concurs. Paula Seling şi Ovi au cântat piesa "Miracle". Paula a purtat o rochie neagră, scurtă, cu paiete. Ovi a fost îmbrăcat într-un costum negru. Spectacolul de pe scenă a avut mai multe momente pirotehnice, iar Ovi a cântat la un pian circular, singurul decor din scenă.

UPDATE - Penultima în concursul din această seară a fost Slovenia, reprezentată de Tinkara Kovač cu piesa "Round and round"

UPDATE - Grecia s-a prezentat în concurs cu trupa Freaky Fortune feat. RiskyKidd, care au cântat "Rise up"

UPDATE - Pe scenă a urcat apoi Sebalter, reprezentantul Elveţiei, care a încântat publicul cu melodia "Hunter of stars".

UPDATE - Macedonia a fost reprezentată de Tijana, cu piesa "To the sky"

UPDATE - Cu numărul 10 în concursul din această seară a fost reprezentantul Belarusului, Teo, care a interpretat melodia "Cheesecake"

UPDATE - Irlanda s-a prezentat la Copenhaga cu piesa  "Heartbeat", interpretată de Can-Linn (featuring Kasey Smith).

UPDATE - Finlanda are numărul 8 în semifinala din această seară. Trupa Softengine a interpretat melodia "Something better"

UPDATE - Pe scena EUROVISION a urcat apoi Lituania. Vilija Matačiūnaitė a cântat melodia "Attention"

UPDATE - Austria a fost reprezentată de Conchita Wurst, care a cântat piesa "Rise Like A Phoenix"

UPDATE - Polonia s-a prezentat pe scena de la EUROVISION 2014, semifinala 2, cu melodia "My Słowianie - We Are Slavic", interpretată de Donatan & Cleo

UPDATE - Cu numărul 4 în concurs este Georgia. The Shin and Mariko au interpretat melodia "Three minutes to Earth"

UPDATE - Pe scenă a urcat reprezentantul Norvegiei, Carl Espen Thorbjørnsen, care a cântat melodia  "Silent Storm"

UPDATE - A urmat reprezentanta Israelului, Mei Finegold, cu piesa "Same Heart"

UPDATE - Prima ţară care concurează în această seară este Malta. Trupa Firelight a cântat piesa "Coming Home"

UPDATE - Spectacolul din această seară a fost deschis cu un număr de dans şi muzică clasică.

Cu numărul 15 în concurs şi ultimii interpreţi care evoluează în semifinala de joi seară a Eurovision Song Contest 2014 sunt Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele 10 ţări calificate în FINALA EUROVISION Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi, de semifinala 1 care s-a desfăşurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici