EUROVISION 2015 - Cezar Ouatu: Mesajul trupei Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar în reţeta Eurovision nu a funcţionat

Cezar Ouatu, care a reprezentat România la Eurovision 2013, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mesajul melodiei cu care trupa Voltaj a concurat în finala ediţiei din acest an a competiţiei i-a plăcut foarte mult, însă acesta nu a funcţionat în reţeta Eurovision, care cere foarte mult show.

1171 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015 - Cezar Ouatu: Mesajul trupei Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar în reţeta Eurovision nu a funcţionat

EUROVISION 2015 - Cezar Ouatu: Mesajul trupei Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar în reţeta Eurovision nu a funcţionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mesajul Voltaj mi-a plăcut foarte mult, dar se pare că în reţeta Eurovision nu a funcţionat. S-a mers foarte mult pe show (...) Nu este un rezultat foarte satisfăcător, dar a fost nivelul foarte bun. Au fost piese scrise de muzicieni pe bune", a spus Cezar Ouatu, duminică, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că la ediţia din acest an a Eurovision "s-a dat prioritate muzicii" şi nu fenomenului geopolitic, care şi-a spus cuvântul mai mult la alte ediţii.

Totodată, Cezar a spus că previziunile sale pentru finala Eurovision 2015 erau asemănătoare cu rezultatul final, "dar nu neapărat în aceeaşi ordine".

"Piesa Suediei a fost bună. Eu aş fi văzut Italia pe primul loc (pe locul al treilea în clasamentul final, n.r.), dar poate este o chestiune subiectivă", a spus Cezar, referindu-se la faptul că preferă genul de muzică pop-opera.

Contratenorul Cezar Ouatu a reprezentat România în finala Eurovision 2013, cu melodia "It's My Life", situându-se pe al 13-lea.

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară, la Wiener Stadthalle, în timp ce Måns Zelmerlöw din Suedia a câştigat competiţia.

Ediţia din 2016 a concursului Eurovision se va desfăşura în Suedia, după ce cântăreţul Måns Zelmerlöw a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Heroes", care a obţinut un total de 365 de puncte.

Trupa Voltaj, care a interpretat melodia "De la capăt/ All Over Again", a obţinut un total de 35 de puncte, ocupând locul al 15-lea în finala competiţiei.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici