Femeile şi bărbaţii nu cunosc secretele flirtului

Femeile şi bărbaţii nu cunosc secretele flirtului, renunţarea la subtilitate fiind cheia pentru a atrage persoana de sex opus, conform unui studiu recent al cercetătorilor americani.

293 afișări
Imaginea articolului Femeile şi bărbaţii nu cunosc secretele flirtului

Femeile şi bărbaţii nu cunosc secretele flirtului (Imagine: Gândul)

Într-un experiment realizat într-un laborator, doar 36% dintre bărbaţi au apreciat corect flirtul, iar în cazul femeilor, procentul a fost de doar 18, informează dailymail.co.uk.

Jeffrey Hall, profesor asociat în studirea comunicării al Universităţii din Kansas şi autor al cărţii "The Five Slirting Styles" din 2013, a realizat un studiu pentru a observa cât de des o pereche de străini identifică în mod corect când celălalt flirtează.

"Dacă te gândeşti că cineva nu este interesat de tine, cel mai probabil ai dreptate, el nu este interesat", a spus Hall. "Dar dacă cineva este, probabil nu ai observat acest lucru", a completat acesta.

Studiul, care a fost publicat în Communication Research, a reunit 52 de perechi. Perechile, formate din studenţi care nu se cunoşteau, au stat singure în aceeaşi cameră şi au vorbit timp de 10-12 minute despre ceea ce credeau că este un studiu privind prima impresie.

La finalul studiului, studenţii au fost rugaţi să completeze în camere separate un chestionar. Printre altele, studenţii au spus dacă au flirtat sau dacă partenerul lor a făcut-o.

Perechile au ghicit cu o acurateţe de 80% momentele când partenerii nu flirtau, dar procentul de răspunsuri corecte în ceea ce priveşte situaţiile de flirt a fost mult mai scăzut.

Astfel, doar 36% dintre bărbaţi au observat corect flirtul, iar în cazul femeilor, procentul a fost de doar 18.

"Oamenii nu flirtează în mod evident pentru că nu îşi doresc să se simtă stânjeniţi şi de aceea flirtul seamănă mai mult cu încercarea de a fi prietenos, iar noi nu suntem obişnuiţi ca flirturile noastre să fie validate astfel încât să le observăm în viitor", a mai spus acesta.

În cel de-al doilea studiu, Hall a apelat la 250 de persoane pentru ca acestea să vizioneze şase videoclipuri a câte un minut cu oamenii care au interacţionat în primul studiu. Astfel, în momentul în care nu a existat un flirt, 66% dintre participanţi au fost precişi. Când a existat, doar 38% au fost observat corect. Cea mai scăzută rată de precizie a fost înregistrată în rândul femeilor.

Pe de altă parte, atât femeilor, cât şi bărbaţilor le-a fost mai uşor să observe când persoanele de sex feminin au flirtat.

Hall a spus că acest lucru s-ar putea datora faptului că femeile sunt mult mai deschise. "Se pare că femeile sunt un pic mai clare în momentul în care le place o persoană", a spus Hall.

De asemenea, acesta a spus că dificultatea studenţilor de a observa flirtul ar putea reprezenta aceeaşi problemă pe care oamenii o au pentru a detecta un mincinos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici