Festival de film horror şi fantastic, în premieră în România la Biertan

Prima ediţie a festivalului "Lună plină", unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe producţii cinematografice horror şi fantastice, va avea loc, în perioada 16-19 august, la Biertan, judeţul Sibiu.

729 afișări
Imaginea articolului Festival de film horror şi fantastic, în premieră în România la Biertan

Sibiu: Festival de film horror şi fantastic, în premieră în România la Biertan (Imagine: tiff.ro)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii festivalului, prima ediţie a festivalului "Lună plină", unicul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema horror şi fantastic, este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

"Lună plină" intenţionează să ofere publicului cele mai bune producţii horror şi fantastice, deopotrivă clasice şi moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Biertan este una dintre primele aşezări germane din Transilvania (1283), situată într-o zonă deluroasă, la numai 25 de kilometri distanţă de Sighişoara şi Mediaş.

Un spaţiu ideal pentru vizionări în aer liber, Biertanul are o piaţă centrală vegheată de o splendidă biserică fortificată, o capodoperă architecturală protejată de UNESCO.

Vizionările vor avea loc în două cinematografe în aer liber şi în două de interior.

Pe lângă pensiunile tradiţionale din zonă, cinefilii vor avea la dispoziţie un camping modern, precum şi un "cartier general", situat în Piaţa Mare a oraşului, unde se va organiza un târg de mâncăruri tradiţionale şi produse hand made şi unde, în fiecare seară, vor avea loc concerte.

Prima ediţie a festivalului "Lună plină" se doreşte a fi un festival non-competitiv care să pună în valoare cele mai recente stiluri prezente în genurile horror şi fantastic.

Un proiect finanţat complet independent, "Lună plină" - Festivalul Filmului Horror & Fantastic îşi doreşte să devină membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) şi să pună astfel România pe harta europeană a acestui gen de evenimente.

EFFFF este susţinută de programul MEDIA al Uniunii Europene şi are ca scop promovarea originalităţii şi creativităţii filmelor europene fantastice şi horror.

"Lună plină" - Festivalul Filmului Horror şi Fantastic este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi prezentat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Festivalul va avea loc în perioada 16-19 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici