Filmele care l-au impresionat pe Obama în 2012: "A fost spectaculos. Toată lumea a fost captivată de acest film" - VIDEO

Preşedintele Statelor Unite a alcătuit un clasament al filmelor sale preferate din 2012, cu ocazia unui interviu acordat revistei People.

1149 afișări
Imaginea articolului Filmele care l-au impresionat pe Obama în 2012: "A fost spectaculos. Toată lumea a fost captivată de acest film" - VIDEO

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Lungmetrajele "Argo", "Viaţa lui Pi/ Life of Pi" şi "Beasts of the Southern Wild" sunt cele mai bune trei filme ale anului 2012, a afirmat preşedintele american Barack Obama în interviu, citat de lefigaro.fr.

"«Beasts of the Southern Wild» a fost spectaculos", a declarat Obama. "L-am văzut cu nişte prieteni şi cu nepoatele mele. Toată lumea a fost captivată de acest film", a adăugat preşedintele american.

Această peliculă, lungmetrajul de debut al regizorului Benh Zeitlin, este un succes mondial. Filmul a primit trofeul Caméra d'Or la Festivalul de Film de la Cannes şi Marele Premiu al juriului la Festivalul de la Deauville. Filmul "Beasts of the Southern Wild" prezintă povestea unei fetiţe în vârstă de şase ani, Hushpuppy, care trăieşte într-un ghetou, în statul american Louisiana. Dintr-o dată, natura întreagă pare că o ia razna, temperaturile cresc foarte mult, gheţarii se topesc, eliberând o armată de creaturi preistorice, denumite "aurochi". Odată cu apariţia acestora, creşterea nivelului apelor şi cu starea de sănătate a tatălui ei care se deteriorează tot mai mult, Hushpuppy decide să plece singură în căutarea mamei sale.

Filmul "Argo", thrillerul regizat de Ben Affleck, în care acesta interpretează şi rolul principal, l-a sedus la rândul său pe Barack Obama. "Cred că şi «Argo» a fost excelent. Ben Affleck a făcut o treabă bună", a declarat cu sobrietate preşedintele american. "Argo" prezintă culisele misiunii de salvare a unor cetăţeni americani, rămaşi captivi într-o ambasadă din Teheran, la începutul anilor 1980.

Şi filmul "Life of Pi", de Ang Lee, face parte din Topul 3 alcătuit de preşedintele Statelor Unite. "«Life of Pi» a fost şi el foarte bun. Fără îndoială, pentru că toţi cei din familia mea au citit cartea", a declarat Obama.

Ang Lee prezintă călătoria epopeică a unui adolescent indian, Pi, care pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de un tigru, în mijlocul oceanului. Considerat imposibil de adaptat pentru marele ecran, romanul omonim scris de Yann Martel, a obţinut în 2002 prestigiosul trofeu literar Man Booker Prize şi s-a vândut de atunci în peste 7 milioane de copii pe plan mondial.

Marele absent din clasamentul cinematografic al anului 2012 întocmit de Barack Obama este filmul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg. Cu toate acestea, preşedintele american nu a ezitat să elogieze filmul lui Spielberg. "Cred că toată lumea ştie că Lincoln este preşedintele meu preferat", a declarat Barack Obama în luna noiembrie, după ce a asistat la o proiecţie privată a acestei pelicule. "Acest portret intim al său în timp ce lucra şi provocările pe care el a trebuit să le înfrunte, toate acestea prezentate într-o perioadă scurtă, au reprezentat o experienţă incredibil de puternică pentru mine", a adăugat Barack Obama. Rolul principal din acest lungmetraj este interpretat de actorul britanic Daniel Day-Lewis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici