FOTO China construieşte un oraş acoperit COMPLET de pădure. 40.000 de copaci vor fi plantaţi în cadrul proiectului inedit pentru a combate poluarea aerului

China, în încercarea de a reduce producţia de gaze toxice, are în plan să construiască unul din primele ”oraşe pădure” din lume, scrie Independent.

11683 afișări
Imaginea articolului FOTO China construieşte un oraş acoperit COMPLET de pădure. 40.000 de copaci vor fi plantaţi în cadrul proiectului inedit pentru a combate poluarea aerului

FOTO China construieşte un oraş acoperit COMPLET de pădure. 40.000 de copaci vor fi plantaţi în cadrul proiectului inedit pentru a combate poluarea aerului

Proiectat de Stefano Boeri, cel care a făcut proiectele şi pentru două păduri verticale construite pe zgârie-nori, oraşul este în prezent în construcţie în Liuzhou, provincia Guangxi, iar termenul de finalizare este în 2020.

Odată finalizat, noul oraş va găzdui 30.000 de oameni şi - datorită abundenţei de copaci şi plante - va absorbi aproape 10.000 de tone de dioxid de carbon, 57 de tone de poluanţi şi va produce aproximativ 900 de tone de oxigen anual.

Oraşul va realiza aceste cifre destul de impresionante datorită unui număr de aproximativ un milion de plante din peste 100 de specii, precum şi a 40 000 de copaci care vor fi plantaţi în trepte pe aproape orice suprafaţă posibilă.

Noul oraş Liuzhou se va conecta la vechiul oraş printr-o serie de servicii feroviare rapide şi maşini electrice. În oraş se vor construi şcoli şi două spitale. Există, de asemenea, planuri pentru ca oraşul să se alimenteze singur cu energie, datorită resurselor geotermale şi a energiei solare.

Sursă foto: Stefano Boeri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici