Gérard Depardieu, amendat şi cu permisul suspendat pentru conducere în stare de ebrietate

Actorul Gérard Depardieu a fost condamnat, vineri, de Tribunalul corecţional din Paris la plata unei amenzi de 4.000 de euro, justiţia franceză suspendându-i totodată permisul pe şase luni pentru conducerea în stare de ebrietate a unui scuter, la Paris, în noiembrie 2012.

154 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu, amendat şi cu permisul suspendat pentru conducere în stare de ebrietate

Gérard Depardieu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Starul francez, care a primit de curând şi paşaport rusesc, risca o amendă de 4.500 de euro şi o pedeapsă de până la doi ani de închisoare după ce a fost depistat cu o alcoolemie de 1,8 g în litrul de sânge (limita legală fiind de 0,5 g).

Avocatul său, Eric de Caumont, a spus că decizia nu este "şocantă", pentru că acest tip de sancţiune "este proporţională cu veniturile acuzatului", dar a considerat că "răspunsurile aduse de tribunal nu sunt satisfăcătoare nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere intelectual".

"Îl voi informa pe Gérard Depardieu în legătură cu această decizie în orele următoare şi mă voi întâlni cu el săptămâna viitoare, la Moscova, unde se află pentru a juca într-un film", a adăugat Eric de Caumont.

Gérard Depardieu nu a asistat, pe 24 mai, la procesul său care a avut loc la Palatul de Justiţie din Paris. O amendă de 4.000 de euro şi suspendarea permisului pentru 10 luni au fost cerute atunci în acel proces.

Absenţa lui de la proces, din cauza filmărilor din Cecenia, nu a scăpat neremarcată de procuroarea Aurélia Devos: "Este întotdeauna frustrant atunci când un acuzat care contestă faptele nu este aici pentru a fi interogat direct. Este (o atitudine) regretabilă şi vătămătoare".

Examinarea în justiţie a infracţiunii reproşabile starului francez, în vârstă de 64 de ani, a fost deja amânată de trei ori, în special din cauza absenţelor sale.

Reprezentanta Parchetului francez a consideră că vinovăţia actorului nu era "contestabilă".

Pe lângă amendă şi suspendarea permisului, Gérard Depardieu risca o pedeapsă de până la doi ani de închisoare, după ce a fost depistat cu o alcoolemie de 1,8 g la litru de sânge (limita autorizată fiind de 0,5 g), după un accident de scuter, fără urmări grave, petrecut în noiembrie 2012 la Paris.

Avocatul actorului a afirmat că ultimele pahare de şampanie băute de actor datau cu mai multe ore înainte de arestare şi au fost consumate înainte ca starul francez să se îmbarce într-un avion care l-a adus din Uzbekistan cu o zi înainte.

Uzbekistanul este, pe lângă Cecenia şi Rusia, una dintre destinaţiile privilegiate ale starului francez, în ultimii ani. Depardieu a obţinut cetăţenia rusă în luna ianuarie, după ce îşi cumpărase o locuinţă şi în satul belgian Néchin, declanşând un val de polemici în Franţa cauzate de motivaţiile fiscale ale "exilului" său.

Renumit pentru excesele sale, actorul francez a bătut un paparazzi la Florenţa în 2005, a urinat într-un avion în timpul unui zbor pe ruta Paris-Dublin în 2011, a lovit un automobilist în centrul Parisului în august 2012. În 2006, Gérard Depardieu a fost condamnat de Tribunalul din Montluçon la plata unei amenzi de 3.500 de euro pentru că i-a înjurat pe inspectorii de la Oficiul pentru muncă în timpul filmărilor pentru un proiect cinematografic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici