Gazda Forumului Economic Mondial: Cum arată Davos, staţiunea de lux care primeşte în aceste zile unii dintre cei mai puternici oameni ai lumii - FOTO

Ce se întâmplă cu democraţia şi cum poate fi ea revigorată sunt întrebările la care îşi propun să răspundă, la ediţia din acest an, participanţii la Forumul Economic Mondial, desfăşurat la Davos, în perioada 21-24 ianuarie.

16434 afișări
Imaginea articolului Gazda Forumului Economic Mondial: Cum arată Davos, staţiunea de lux care primeşte în aceste zile unii dintre cei mai puternici oameni ai lumii - FOTO

Gazda Forumului Economic Mondial: Cum arată Davos, staţiunea de lux care primeşte în aceste zile unii dintre cei mai puternici oameni ai lumii - FOTO (Imagine: weforum.org)

Reprezentanţii elitei politice, economice şi artistice mondiale au venit la dezbaterea găzduită de oraşul elveţian, care este în acelaşi timp şi un reper important pentru sporturile de iarnă, notează businessinsider.com.

Străjuit de culmi înzăpezite, Davos este situat la o altitudine de 1560 de metri. Aşezarea a fost menţionată pentru prima dată în 1213, sub numele de Tavaus.

Datorită microclimatului din valea în care se află, Davos a devenit, începând cu jumătatea secolului al XIX-lea, o importantă destinaţie pentru pacienţii care sufereau de boli de plămâni. Un sanatoriu din Davos l-a inspirat pe Thomas Mann în romanul „Muntele Vrăjit”.

Până în 2010 a fost cel mai întins oraş din Elveţia, ocupând o suprafaţă de 254,5 kilometri pătraţi. Din populaţia de peste 11.000 de locuitori, străinii reprezintă 23,7% (potrivit datelor din 2008).

Oraşul are o climă de tip sub-arctic şi oferă aproape 100 de kilometri de pârtii pentru schi cross-country, precum şi un patinoar natural uriaş. În zonă există şase mari pârtii de schi ce totalizează 320 de kilometri.

Sute de întâlniri la nivel înalt au loc la Davos, aici venind cei mai de seamă reprezentanţi ai companiilor, statelor sau presei, oportunităţile de afaceri fiind evidente. Multe întâlniri sunt informale şi se desfăşoară în spatele uşilor închise, potrivit CNN.

Între personalităţile prezente la cea de-a 45-a ediţie a celebrului forum se numără: cofondatorul Microsoft, Bill Gates, preşedintele consiliului de administraţie de la Google, Eric Schmidt, cancelarul german Angela Merkel, secretarul de stat american John Kerry, premierul chinez Li Keqiang.

Regele şi regina Iordaniei vor fi şi ei prezenţi la eveniment, alături de celebrităţi artistice precum tenorul Italian Andreea Bocelli şi interpretul Will.I.Am.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici