Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia

Liderul PSD Mircea Geoană vorbeşte într-un interviu publicat în numărul din octombrie al revistei Playboy despre familia sa, despre Revoluţia din 1989 şi despre cum va arăta România peste 30 de ani, totodată liderul PSD dând asigurări că va intra în turul al doilea pentru alegerile prezidenţiale.

146 afișări
Imaginea articolului Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia

Geoană vorbeşte, în Playboy, despre cum şi-a cunoscut soţia (Imagine: Mediafax Foto)

În interviu, Mircea Geoană, care va candida la Preşdinţie, spune că va intra "sută la sută" în turul al doilea.

"Unde, deşi voi fi foarte obosit, voi continua să îl susţin pe Mircea Geoană!", spune liderul PSD.

Întrebat dacă va accepta postul de premier, în condiţiile în care Crin Antonescu ar fi ales preşedinte, Mircea Geoană spune că "postul de prim-ministru nu este o femeie sau o maşină, ca să îl doreşti".

"Implică o mare responsabilitate şi presupune anumite condiţii politice. În 2008 nu mi-am dorit postul, ci am acceptat mandatul pe care mi l-a încredinţat partidul. Nu domnul Băsescu mi-a refuzat acest post, ci condiţiile politice care au impus o altă formulă", afirmă liderul PSD.

Totodată, vorbeşte despre despre familia sa şi despre cum şi-a cunoscut soţia, pe Mihaela Geoană.

"Pe Mihaela, am cucerit-o la... înălţime. Mai exact la Predeal, la coada pe pârtia de schi de la Clăbucet. Era în 1983. De-abia învăţam să schiez. Eram, însă, foarte hotărât să reuşesc. Am nimerit în acelaşi telescaun cu Mihaela şi... s-a întâmplat! Iată că sunt deja 26 de ani. În 1985 ne-am căsătorit. Mihaela m-a ajutat foarte mult. În perioada petrecută în SUA, am văzut cât de important este rolul soţiilor pentru un diplomat, pentru o persoană publică. Uşor, uşor, chiar dacă suntem o societate încă destul de misogină, vom depăşi spectrul Elenei Ceauşescu şi al altor Elene a căror influenţă a fost nefastă", spune Mircea Geoană.

El mai spune că se mândreşte cu tatăl său, care a fost general, fostul şef al comandamentului Apărării Civile în anii '80.

"Mă mândresc că sunt fiul unui general al Armatei Române şi că am crescut într-o familie militară, în care am învăţat buna cuviinţă şi disciplina", afirmă Mircea Geoană.

Liderul PSD mai spune că la revoluţia din 1989 era "adjunct de şef de brigadă la Trustul Energomontaj Bucureşti şi student la Drept" şi că s-a bucurat, "alături de toţi cetăţenii României, că ţara are şansa de a reveni acolo unde îi era locul şi că îşi va putea pune, de-acum încolo, pregătirea şi capacitatea de muncă în serviciul binelui public".

"Nu a luat cu asalt clădirea fostului CC, dar nici nu a crezut că aici se încheie totul, ci a continuat să înveţe, să se pregătească, pentru că reconstrucţia României este, din păcate, mai grea chiar şi decât Revoluţia. Cred că mai avem multe de făcut până când vom fi demni de jertfă celor care au căzut pentru libertatea noastră. Libertatea am câştigat-o prin sacrificiul lor, demnitatea trebuie să ne-o câştigăm zi de zi, printr-o bătălie nu cu fantomele trecutului, ci cu provocările viitorului", spune preşedintele PSD, caracterizându-l pe "Mircea Geoană la Revoluţie".

În plus, Geoană descrie şi modul în care va arăta România peste 30 de ani.

"2039 ar trebui sa fie anul unei noi generaţii politice româneşti. Vor fi trecut 50 de ani de la Revoluţie, deci un întreg ciclu de viaţă. Comunismul va fi o amintire a străbunicilor. Cred că, până atunci, vom avea un premiu Nobel, vom găzdui Olimpiada şi un Campionat Mondial de Fotbal, iar visul lui Noica se va adeveri în sfârşit şi româna se va preda ca limbă străină în liceele din Occident, alături de franceză, engleză, germană, italiană şi spaniolă", mai spune Mircea Geoană.

Pe de altă parte, Mircea Geoană vorbeşte şi despre personalităţile pe care le admiră.

"Ca personalităţi, în afară de Bill Clinton şi Tony Blair, pe care i-am menţionat deja, m-a impresionat fostul cancelar german Gerhard Schroder, un admirabil om de stânga şi un consecvent proeuropean, iar, ca exemplu de reuşită românească, evoc mereu figura lui Mircea Lucescu. Lucescu nu este numai un mare antrenor, este un model de conduită, de seriozitate", spune liderul PSD.

Interviul din Playboy este însoţit de fotografii ale liderului PSD în ţinută sportivă, pe terenul de tenis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici