George David Weiss, compozitorul piesei "What A Wonderful World", a murit

George David Weiss, compozitorul unor cântece celebre, precum "What A Wonderful World", interpretat de Louis Armstrong, şi "Can't Help Falling In Love", interpretat de Elvis Presley, a murit, luni, în oraşul american Oldwick, la vârsta de 89 de ani, informează variety.com.

120 afișări

Decesul compozitorului american a fost anunţat printr-un comunicat postat pe site-ul Sindicatului compozitorilor americani (Songwriters Guild of America), al cărui preşedinte a fost timp de mulţi ani.

George David Weiss a studiat la Juilliard School of Music, iar apoi a făcut aranjamentul muzical pentru orchestrele dirijate de Stan Kenton şi Vincent Lopez.

Weiss a compus coloana sonoră a musicalului special conceput pentru Sammy Davis Jr. şi intitulat "Mr. Wonderful", pus în scenă pe Broadway în 1956. Printre creaţiile sale ulterioare se numără musicalurile "First Impressions" şi "Maggie Flynn".

În 1961, Weiss a compus "Can't Help Falling In Love", o adaptare a cântecului francez "Plaisir d'Amour", împreună cu producătorii muzicali Hugo Peretti şi Luigi Creatore. Inclusă pe coloana sonoră a filmului "Blue Hawaii", cu Elvis Presley, piesa a ajuns pe locul al doilea în topurile muzicale americane. Elvis Presley a folosit-o ulterior, timp de mulţi ani, ca piesă cu care îşi încheia toate concertele live.

Weiss, Peretti şi Creatore au colaborat şi la adaptarea cântecului "Mbube", compus de muzicianul sud-african Solomon Linda. Versiunea americană, "The Lion Sleeps Tonight", a devenit un adevărat hit, fiind preluată ulterior de Tokens, Kark Denver şi Robert John. După ce studiourile Disney au folosit această piesă pe coloana sonoră a filmului "The Lion King", muzicianul Solomon Linda a dat în judecată aceste studiouri, iar o înţelegere financiară între cele două părţi a fost încheiată în 2006.

Compusă împreună cu producătorul şi compozitorul Bon Thiele, piesa "What A Wonderful World" nu a fost un succes pentru Louis Armstrong în momentul lansării, din anul 1968. Piesa a intrat însă în primele 40 de poziţii ale topului Billboard în 1988, după ce a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Good Morning, Vietnam", şi a devenit de atunci un adevărat hit, fiind inclusă în mod constant în reclame, lungmetraje şi producţii de televiziune.

Printre celelalte compoziţii memorabile ale muzicianului George David Weiss se numără "Lullabye of Birdland" - scrisă împreună cu pianistul de jazz George Shearing, "Wheel of Fortune" - un hit din 1952 lansat de Kay Starr şi piesa "Stay With Me" - interpretată de cântăreaţa R&B Lorraine Ellison, compusă împreună cu Jerry Ragavoy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici