Jamie Oliver vrea să îşi recupereze lanţul de restaurante din Australia: "Va fi un moment încântător" - VIDEO

Faimosul chef britanic Jamie Oliver vrea să îşi cumpere înapoi lanţul de restaurante Jamie's Italian, din Australia, scrie BBC. Jamie a mărturisit că este "încântat" să reintre în posesia celor şase restaurante.

2023 afișări
Imaginea articolului Jamie Oliver vrea să îşi recupereze lanţul de restaurante din Australia: "Va fi un moment încântător" - VIDEO

Jamie Oliver vrea să îşi recupereze lanţul de restaurante din Australia: "Va fi un moment încântător" - VIDEO

Oliver s-a "năpustit" asupra Grupului Keystone - care a condus operaţiunea - după ce a intrat în administrare judiciară şi a scos lanţul de restaurante la vânzare.

Cheful britanic deţine 42 de restaurante în Marea Britanie şi alte 25 în străinătate.

Consilierul financiar Ferrier Hodgson, care se ocupă de procesul de vânzare, a spus că Oliver este orfetantul preferat şi că reintrarea acestuia în posesia restaurantelor ar fi "rezultatul ideal" al operaţiunii.

Oliver a mai spus că restaurantele - localizate în Sydeny şi în apropiere de Parramatta, Perth, Canberra, Brisbane şi Adelaide - au avut cele bune rezultate din lanţul său global de restaurante şi că are în plan să investească mai mulţi bani în ele.

"Va fi un moment încântător pentru mine personal", a declarat cheful. "Ne va permite să investim mai mult timp şi bani în oameni şi restaurante, să celebrăm Aussie (Australia - n.r.) şi să devenim mult mai creativi".

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, "The Cricketers", din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street şi River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul "Fifteen" în Londra şi fundaţia de caritate asociată, "The Fifteen Foundation", care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni maeştri-bucătari. În momentul de faţă, mai sunt încă trei restaurante "Fifteen" în lume, la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, ulterior Jamie deschizând şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc "Jamie's Italian".

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulţit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentaţie a elevilor în şcoli şi pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de reţete culinare de criză, care îi învaţă pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania "Love Food Hate Waste", finanţată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale îşi afirmă angajamentul faţă de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un "război absolut" împotriva zahărului şi a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.

Jamie Oliver are o avere estimată la 180 de milioane de lire sterline.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici