Japonia încă îşi plânge victimele, la 10 ani după tsunami. Scafandrul Yasuo Takamatsu, în căutarea iubirii pierdute în tragedia din 2011

  • Un japonez a cărui soţie a dispărut în tsunami şi-a luat permis de scufundător
  • Yasuo Takamatsu s-a scufundat de 470 de ori în ultimii 8 ani
  • Peste 2.500 de oameni au dispărut în urma cutremurului şi tsunamiului din 2011
579 afișări
Imaginea articolului Japonia încă îşi plânge victimele, la 10 ani după tsunami. Scafandrul Yasuo Takamatsu, în căutarea iubirii pierdute în tragedia din 2011

Sursa FOTO: Twitter @factmaniac

Dragostea nu ţine cont de vârstă, distanţă sau spaţiu. Dovada cea mai bună e un japonez a cărui soţie a dispărut în tsunami-ul de acum 10 ani.

La doi ani după tragedie, Yasuo Takamatsu şi-a luat permis de scufundător. În ultimii opt ani, nu a trecut nicio săptămână în care să nu îşi caute soţia pe fundul mării.

„Atunci când o caut sau în timpul şedinţelor de antrenament, mă simt ca şi cum sunt pe cale să o văd, de parcă ea se află în apropiere”, povesteşte Yatsuo Takamatsu.

Pe lângă scufundările pe cont propriu, Yasuo participă şi la unele organizate. Autorităţile încă mai caută trupurile a 2.500 de oameni dispăruţi în 2011. Pentru rudele lor, speranţa nu va dispărea niciodată.

„În ultimul mesaj pe care mi l-a trimis mi-a spus: vreau să merg acasă. Sunt sigur că încă vrea să vină acasă. Vreau să o aduc acasă”, adaugă Yatsuo Takamatsu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici