Video Jocurile video te scapă de plictiseală. De când cu izolarea, cererea a crescut cu 200%

  • Vânzările de jocuri video au crescut cu peste 45% în România, în perioada epidemiei
  • Britanicii cheltuie cu 300% mai mult pe jocuri video
  • Jocul video „Animal Crossing: New Horizons” înregistrează vânzări fără precedent
297 afișări

Izolarea şi distanţarea socială sunt greu de suportat, iar unii şi-au găsit refugiul în jocurile video. E una din puţinele distracţii pe care le mai ai la îndemână acum, pe vreme de epidemie.

Toma Nicolau, twitch streamer: Au crescut vânzările de jocuri video şi de echipamente de gaming. Mai există nişte mari câştigători: streamerii, persoanele care se joacă din propriul studio amenajat şi transmit asta online pentru comunităţile lor, comunităţi care au crescut exponenţial în această perioadă de carantină.

„Oamenii stau mai mult în casă, iar acest lucru se traduce într-o creştere a cererii de console de joc cu peste două sute la sută. Se cumpără şi accesorii: tastaturi, căşti sau scaune de gaming” – spune Mihail Stegaru, reprezentant al celui mai mare retailer de electrice şi electrocasnice de la noi.

Nu doar românii îşi umplu astfel timpul petrecut în izolare. Britanicii au cheltuit cu 300% mai mult pentru jocuri video, a anunţat banca digitală Starling Bank din Marea Britanie. Londonezii au ridicat cu 30% vânzările Amazon şi cu 49% vânzările Argos. Operaţiunile de pe serviciul de gaming al Apple au înregistrat un avans de 36% în această perioadă.

Toma Nicolau, twitch streamer:  Jocul momentului se numeşte Valorant şi este un first person shooter dezvoltat de Riot Games, aceeaşi companie care deţine şi League of Legends. Culmea, este un joc gratuit, dar care, fiind momentan în varianta closed beta,  oferă acces unui număr limitat de persoane.

Cea mai bună performanţă o înregistrează, însă, „Animal Crossing: New Horizons”. E cel mai bine vândut joc în luna martie şi cel de-al doilea cel mai vândut joc de la începutul anului până în prezent. A strâns 38 milioane de tweet-uri de la lansare. Se pare că succesul acestui joc e dat de caracterul său previzibil şi de lipsa violenţei.

Cosmin Vistian, gamer:  Lumea nu vrea să vadă violenţă, lumea vrea să vadă acţiune. Şi jocul acesta, cu atât mai mult, e fără violenţă, dar sunt sigur că are acţiune.

În România, industria jocurilor video ajunge la aproape 190 milioane de euro şi are peste 6.000 de angajaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici