Joey Covington, toboşarul trupei rock Jefferson Airplane, a murit în urma unui accident auto

Joey Covington, fostul toboşar al trupei de rock psihedelic Jefferson Airplane, a murit în urma unui accident de automobil produs în California, la vârsta de 67 de ani.

141 afișări
Imaginea articolului Joey Covington, toboşarul trupei rock Jefferson Airplane, a murit în urma unui accident auto

Joey Covington, toboşarul trupei rock Jefferson Airplane, a murit în urma unui accident de automobil (Imagine: www.joeycovington.com)

Muzicianul, care locuia în oraşul californian Palm Springs, se afla singur în maşină, marţi, atunci când a pierdut controlul automobilului şi s-a izbit de un zid, au anunţat joi reprezentanţii serviciilor medicolegale din regiunea Riverside.

Soţia sa crede că accidentul ar fi fost cauzat de un stop cardiac sau de un accident vascular cerebral, a dezvăluit Ketih McCormick, un prieten al familiei, pentru cotidianul Desert Sun.

Grupul Jefferson Airplane a fost înfiinţat în vara anului 1965 la San Francisco, de cântăreţul Marty Balin. Acest grup a fost precursorul rockului psihedelic, apărut sub influenţa unor droguri precum LSD. Din 1969 până în 1972, grupul a fost condus de solista Grace Slick. Printre cele mai cunoscute piese lansate de formaţia americană se află "White Rabbit" şi mai ales "Somebody to Love", de pe albumul "Surrealistic Pillow". Jefferson Airplane a cântat la festivalurile Woodstock şi Altamont în 1969.

Joey Covington s-a alăturat apoi grupului blues-rock Hot Tuna pe care l-a înfiinţat cu doi foşti membri din Jefferson Airplaine - chitaristul Jorma Kaukonen şi basistul Jack Cassady.

Ulterior, Joey Covington a urmat o carieră solo şi a cântat alături de San Francisco All Stars, în anii '80 şi '90, şi a continuat să susţină concerte în mici săli din apropiere de Palm Springs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici