Maria Dinulescu: Premiul primit la LA Indie Film Festival este un pas mic în direcţia potrivită

Maria Dinulescu, care a fost desemnată cea mai bună actriţă la LA Indie Film Festival 2014, pentru rolul din scurtmetrajul "Stepping Out", regizat de Nataliya Padilla, a declarat că premiul primit la acest eveniment reprezintă "un pas mic în direcţia potrivită".

148 afișări
Imaginea articolului Maria Dinulescu: Premiul primit la LA Indie Film Festival este un pas mic în direcţia potrivită

Maria Dinulescu (Imagine: Răzvan Chiriţă / Mediafax Foto)

Actriţa Maria Dinulescu a povestit, într-un interviu, cum a ajuns să interpreteze rolul din scurtmetrajul "Stepping Out". "Eram într-un restaurant în West Hollywood şi aşteptam să fiu aşezată la o masă. Lângă mine era un domn, care m-a auzit vorbind şi a părut să-mi recunoască accentul. Am intrat în vorbă. Mi-a spus că soţia lui este regizor şi caută o actriţă ca mine. Am mers la casting şi, în final, am fost cea de care aveau nevoie pentru acest proiect. Este un personaj foarte frumos. O femeie tânără, care are nevoie de o schimbare radicală ca să poată înţelege ce este valoros în viaţa ei în acel moment. Şase ore a durat machiajul pentru a mă îmbătrâni cu 40 de ani. Rezultatul a fost şocant", a povestit aceasta, citata de artsunited.ro

De asemenea, întrebată ce înseamnă să fii un actor premiat în Statele Unite ale Americii, actriţa a afirmat: "Depinde ce premiu primeşti şi în cadrul cărui festival. Apoi, depinde de cine eşti deja pe piaţă, de cât de buni sunt agentul şi managerul tău şi de cât de multe contacte ai deja. Nu sunt în poziţia ideală. Scenariul ideal ar suna cam aşa: premiul să fie de interpretare la Cannes, iar eu - o actriţă europeană deja uşor recognoscibilă de marele public american. Festivalul la care am luat premiul este un festival de film independent din Los Angeles. Nu am apărut în seriale de televiziune, deci nimeni nu ştie cine sunt. Da, am contacte foarte bune aici, deci pentru aceşti oameni un premiu de acest gen este o reconfirmare a faptului că au avut instinct bun în a ne împrieteni şi a începe o colaborare. Premiul mă ajută să îmi păstrez agenţii şi managerul interesaţi în a continua colaborarea, iar pentru mine este o asigurare că în momentul în care am să lucrez într-un film mare, am să pot dezvălui şi mai mult din valoarea mea ca actor. Acest premiu este un pas mic în direcţia potrivită. Nu ştiu dacă este important tipul de personaj care mi se oferă. Mă interesează mai mult povestea. Pot să lucrez orice este considerat ca fiind potrivit pentru mine, dar îmi doresc să aleg poveşti care au profunzime, umanitate, valoare morală".

De asemenea, Dinulescu a vorbit în interviul acordat site-ului artsunited.ro despre proiectul la care lucrează alături de Christopher Plummer. "Walter Murch, editorul lui Francis Ford Coppola, mi-a scris un e-mail în care îmi spunea să am încredere într-un regizor italian, care doreşte să mă întâlnească. Am mers la New York, am avut o conversaţie, am ales să facem câteva schimbări în scenariu pentru a nu păta imagina României şi pentru a putea colabora. Mai târziu l-am întâlnit pe Lou Pitt, managerul lui Christopher Plummer. A fost una dintre cele mai frumoase întâlniri pe care le-am avut la Hollywood. Domnul Pitt este un tip din garda veche, adică are clasă, experienţă, o tonă de cultură cinematografică. Ne-am conectat imediat. Mi-a aranjat o întâlnire cu domnul Plummer şi astfel am întâlnit un adevărat artist, un model. Este de un rafinament şi de o eleganţă rar întâlnite în Los Angeles", a povestit aceasta.

Maria Dinulescu a jucat în lungmetrajul de debut al unui cunoscut cineast român, Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv", prezentat în SUA la Festivalul de la Palm Springs şi inclus în programul Festivalului Internaţional de Film de la Miami.

De asemenea, Maria Dinulescu a apărut în peliculele "The Ridicule", "Plongeur", "În derivă", "Casanova, identitate feminină", "Cinemaguerilla", "Copilăria lui Icar/ L'enfance d'Icare", "Concertul/ Le concert" şi "California Dreamin' (nesfârşit)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici