Michael Douglas, dat în judecată de fosta soţie, pentru banii din continuarea filmului "Wall Street"

Actorul american Michael Douglas a fost dat în judecată, marţi, de fosta lui soţie, Diandra, care îi cere 50% din banii primiţi de el pentru rolul din filmul "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", ce va fi lansat în această toamnă.

25 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas, dat în judecată de fosta soţie, pentru banii din continuarea filmului "Wall Street"

Michael Douglas, dat în judecată de fosta soţie, pentru banii din continuarea filmului "Wall Street" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit The New York Post şi New York Daily News, Diandra Douglas a cerut în justiţie 50% din toate veniturile obţinute de fostul ei soţ pentru rolul din acest film, în care Michael Douglas a reluat rolul magnatului veros din lumea finanţelor Gordon Gekko.

Avocaţii actorului - recent diagnosticat cu cancer la gât, care nu a fost prezent la această înfăţişare - au declarat că Diandra Douglas are dreptul să solicite doar jumătate din încasările primite de Michael Douglas pentru rolul din filmul original, lansat în 1987, şi pentru rolurile din alte filme în care acesta a jucat înainte de separarea de fosta soţie, petrecută în 1995.

"Este timpul ca Michael Douglas să îşi continue viaţa", a declarat un avocat al actorului, precizând, totodată, că acesta nu deţine drepturile de autor asupra personajului Gordon Gekko. "Nu poţi să oferi ceva care nu există în contract", a afirmat aceeaşi sursă.

La rândul său, avocatul Diandrei Douglas a declarat în faţa judecătorului că "lăcomia este caracteristica unei persoane ... care nu vrea să-i dea bani soţiei sale".

Potrivit New York Daily News, Diandra Douglas a primit deja, după divorţ, peste 6,3 milioane de dolari, reprezentând redevenţe şi sume provenind din vânzările de DVD-uri cu filmele fostului ei soţ.

Judecătorul din Manhattan urmează să se pronunţe în curând în legătură cu cererea formulată de Diandra Douglas, care solicită jumătate din viitoarele încasări ale fostului ei soţ pentru rolul din "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule", ce va avea premiera în Statele Unite ale Americii pe 24 septembrie.

Michael Douglas, în vârstă de 65 de ani, a divorţat de Diandra în anul 2000, după o căsnicie care a durat 23 de ani. Michael Douglas s-a căsătorit în acelaşi an cu actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, cu care are doi copii.

Actorul american a anunţat săptămâna trecută că are cancer la gât şi că va face radioterapie şi chimioterapie timp de opt săptămâni.

Filmul "Wall Street", lansat în 1987, cu Michael Douglas şi Charlie Sheen în rolurile principale, a obţinut încasări de 43 de milioane de dolari în Statele Unite ale Americii. Rolul din acest film i-a adus lui Michael Douglas premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci", împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul "Wall Street", regizat de Oliver Stone.

Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum "Instinct primar" şi "Wonder Boys", însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliţie Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune "Străzile din San Francisco", difuzat de postul ABC între anii 1972 - 1976.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici