Noi detalii în cazul zborului MH370 al Malaysia Airlines. Unde s-ar afla, „aproape sigur”, epava avionului dispărut în 2014

Cinci bucăţi de reziduuri au fost găsite pe o plajă din Madagascar anul trecut. Resturile, inclusiv panoul de podea, au fost apoi predate autorităţilor din Malaezia. Autorităţile au confirmat că resturile aparţin „cel mai probabil” avionului dispărut.

11768 afișări
Imaginea articolului Noi detalii în cazul zborului MH370 al Malaysia Airlines. Unde s-ar afla, „aproape sigur”, epava avionului dispărut în 2014

Noi detalii în cazul zborului MH370 al Malaysia Airlines. Unde s-ar afla, „aproape sigur”, epava avionului dispărut în 2014

Autorităţile din Malaezia au confirmat că resturile găsite pe o plajă din Madagascar sunt „cel mai probabil” de la zborul Malaysia Airlines MH370 care a dispărut în 2014.

Cele cinci bucăţi de resturi au fost predate oficialilor guvernului de la sediul Ministerului Transporturilor din Putrajaya la sfârşitul lunii noiembrie 2018.

Rudele victimelor MH370 au prezentat resturile, care au fost găsite la Sandravinany, un oraş din sudul Madagascarului, cu aproximativ trei luni mai devreme.

Familiilor li s-a alăturat căutătorul amator de epave Blaine Gibson, care a găsit mai mult de jumătate din resturile recuperate până acum.

O piesă cheie din resturi predată în noiembrie a fost o bucată din podea care mai avea o parte din eticheta originală ataşată. Aceasta conţinea literele şi numerele WPPS61.

Un raport al echipei de investigare a siguranţei MH370 a declarat că cea mai mare parte a noilor resturi recuperate provine dintr-o aeronavă, iar panoul aparţine unui Boeing 777, „cel mai probabil MH370”, a raportat The West Australian.

„Don Thompson, unul dintre voluntarii din grupul independent care a investigat dispariţia lui MH370, a găsit eticheta de identificare Boeing 777”, a spus dl Gibson.
Domnul Thompson a reuşit apoi să descopere setul complet de caractere BAC27WPPS61, similară cu o etichetă de podea găsită printre resturile zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines.

Autorităţile din Malaezia au confirmat analiza.

Blaine Gibson a spus că părţile principale ale avionului, care nu au fost găsite încă, se află cel mai probabil chiar în afara zonei de căutare.

Gibson a afirmat anterior că „resturile demonstrează două lucruri: că MH370 s-a prăbuşit violent şi este aproape sigur în Oceanul Indian de Sud”.

Zborul MH370 a decolat de la Kuala Lumpur în 8 martie 2014, cu destinaţia Beijing, dar a dispărut în timp ce se afla în zbor, printr-un mister care a atras atenţie internaţională.

La momentul dispariţiei, 239 de pasageri se aflau la bordul aeronavei.

Articol scris de Ioana Scholler

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici