Noul film din seria "James Bond", debut pe primul loc în box office-ul nord-american

Noul film din seria "James Bond", intitulat "007: Coordonata Skyfall", a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american weekendul trecut, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations.

277 afișări
Imaginea articolului Noul film din seria "James Bond", debut pe primul loc în box office-ul nord-american

Noul film din seria "James Bond", debut pe primul loc în box office-ul nord-american (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Cel de-al 23-lea lungmetraj din franciza "James Bond", un personaj care împlineşte în acest an o jumătate de secol de prezenţă pe marile ecrane, interpretat pentru a treia oară de britanicul Daniel Craig, nu le-a lăsat adversarilor nicio şansă şi a obţinut încasări de 87,8 milioane de dolari în primele patru zile de proiecţii în cinematografele nord-americane. Potrivit Reuters, acesta este cel mai bun debut în box office-ul nord-american din istoria francizei "James Bond".

Filmul de animaţie "Ralph Strică-Tot/ Wreck-It Ralph", produs de studiourile Disney, ce prezintă un personaj dintr-un joc video, obişnuit să facă gafe, nu prea iubit, dar care decide să devină un super-erou, a pierdut poziţia de lider de săptămâna trecută şi a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 33 milioane de dolari.

Drama "Zborul/ Flight", regizată de Robert Zemeckis, în care Denzel Washington joacă rolul unui pilot de avion, a coborât o poziţie, ajungând pe locul al treilea, cu încasări de 15,1 milioane de dolari.

Thrillerul "Argo", regizat de Ben Affleck, în care starul american este şi protagonist, prezintă planurile CIA de a infiltra şase americani în timpul revoluţiei iraniene din 1979. Această peliculă ocupă poziţia a patra cu încasări de 6,7 milioane de dolari.

Thrillerul "Taken 2: Teroare în Istanbul", cu Liam Neeson în rolul principal, s-a menţinut pe poziţia a cincea, cu încasări de 4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia "Here Comes the Boom", cu Salma Hayek în distribuţie, a urcat trei poziţii şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 2,55 milioane de dolari.

Filmul SF "Atlasul norilor/ Cloud Atlas", regizat de fraţii Wachowski, cu Halle Berry şi Tom Hanks în distribuţie, a coborât pe locul al şaptelea cu încasări de 2,52 milioane de dolari.

Musicalul "Pitch Perfect", ce prezintă povestea unui grup de fete care cântă acappella, a urcat trei poziţii faţă de săptămâna trecută şi ocupă locul al optulea cu încasări de 2,5 milioane de dolari.

Lungmetrajul "Omul cu pumni de fier/ The Man with the Iron Fists", în care Russell Crowe interpretează un erou dintr-o Chină feudală, a coborât pe locul al nouălea cu încasări de 2,49 milioane de dolari.

Filmul de animaţie "Hotel Transilvania", regizat de David Feiss şi Anthony Stacchi, care reia legenda vampirului Dracula, dar într-o formulă comică, adresată mai mult copiilor, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a obţinut încasări de 2,35 milioane de dolari de vineri până duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici