Paralela 45: Peste 500 de români plătesc 1 milion de euro ca să vadă lei, gorile şi girafe în Africa

Peste 500 de români vor plăti în acest an în jur de 2.000 de euro pentru circuite în ţări africane ca Ghana, Tanzania, Uganda, Kenya, Togo sau Rwanda, iar principalul punct de atracţie este safari-ul, în care turiştii pot vedea în mediul lor natural animale precum lei, gorile, antilope sau girafe.

591 afișări
Imaginea articolului Paralela 45: Peste 500 de români plătesc 1 milion de euro ca să vadă lei, gorile şi girafe în Africa

Paralela 45: Peste 500 de români plătesc 1 milion de euro ca să vadă lei, gorile şi girafe în Africa (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Românii încep să prindă gustul Africii şi al safari-ului. Dacă anul trecut am trimis grupuri în Kenya, în acest an am extins oferta cu ţări precum Gabon, Nigeria, Ghana, Uganda, Tanzania, Togo sau Rwanda", a declarat pentru MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

După evoluţia rezervărilor, Burcea estimează că în acest an vor merge în astfel de circuite peste 500 de români, care vor plăti între 1.700 de euro şi 3.000 de euro pentru o vacaţă.

"În aceste vacanţe turiştii sunt atraşi cel mai mult de safari, unde pot vedea diverse animale, de la lei şi gorile, până la antilope sau girafe. Pe locul doi ca atractivitate sunt zilele de plajă la ocean, pentru destinaţiile care beneficiază de litoral", a mai spus Burcea.

Acesta a afirmat că cei care merg în astfel de excursii sunt persoane cu un nivel intelectual superior şi cu venituri ridicate.

"Doar permisul de vizitare a zonelor în care pot fi văzute gorilele din Rwanda costă 400 de dolari", a adăugat el.

Paralela 45 este una dintre cele mai mari agenţii din România, alături de Perfect Tour, Christian Tour, Happy Tour şi Eximtur, şi a fost desemnată recent de revista Reader’s Digest, pentru al şaselea an consecutiv, ca cel mai cunoscut brand de turism din România.

Agenţia a încheiat 2013 cu afaceri de 35 de milioane de euro, iar pentru anul în curs estimează vânzări de 40 de milioane de euro, creşterea fiind bazată pe suplimentarea numărului de curse charter şi pe majorarea numărului de circuite externe la peste 100.

Paralela 45 a fost înfiinţată în anul 1990 şi este deţinută de Alin Burcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici