Prinţul Charles, despre al doilea copil al prinţului William: Sper că va fi o fetiţă

Prinţul Charles al Marii Britanii s-a declarat încântat de faptul că fiul lui cel mare, prinţul William, şi soţia acestuia, ducesa de Cambridge, vor avea un al doilea copil şi speră că de această dată bebeluşul va fi o fetiţă.

816 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles, despre al doilea copil al prinţului William: Sper că va fi o fetiţă

Prinţul Charles, despre al doilea copil al prinţului William: Sper că va fi o fetiţă (Imagine: Hepta)

Marţi, prinţul Charles a vorbit pentru prima dată în public despre acest eveniment special din viaţa familiei regale britanice, după ce palatul Kensington a anunţat că ducesa de Cambridge este din nou însărcinată, informează contactmusic.com.

Prezent la un eveniment organizat de Prince's Trust la Londra, moştenitorul tronului britanic s-a declarat "încântat" de sarcina ducesei Kate şi a spus că speră că de această dată prinţul William şi soţia lui vor avea o fetiţă.

"Suntem foarte fericiţi. E minunat. Sunt fericit că voi fi din nou bunic. Abia aştept şi sper că de această dată va fi o fetiţă!", a spus prinţul Charles.

Luni, palatul Kensington a dat publicităţii un comunicat oficial prin care a anunţat sarcina ducesei Kate.

"Alteţele lor regale ducele şi ducesa de Cambridge sunt încântaţi să vă anunţe faptul că ducesa de Cambridge aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Regina şi membrii ambelor familii sunt încântate de această veste", se afirmă în acel comunicat.

La fel ca la prima sarcină, ducesa de Cambridge suferă de greţuri matinale violente şi este tratată de medicii familiei regale la palatul Kensington.

Ducesa de Cambridge nu l-a mai însoţit pe prinţul William la întrunirea oficială pe care o aveau programată luni, la Universitatea Oxford, a precizat Clarence House, reşedinţa oficială a acestuia.

Afecţiunea ducesei - denumită "hyperemesis gravidarum" - o obligă pe aceasta să primească hidratare suplimentară, medicamente şi nutrimente.

Prinţul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, al doilea în ordinea de succesiune la tron, şi Kate Middleton s-au cunoscut în septembrie 2001, la Universitatea St. Andrews din Scoţia, unde erau amândoi studenţi.

În Scoţia, Kate l-a convins pe William să nu părăsească universitatea, unde el urma, ca şi ea, cursuri de istoria artei, însă fără prea mare tragere de inimă. Ea l-a convins să rămână şi să opteze în schimb pentru cursurile de geografie.

În iunie 2003, William le-a spus jurnaliştilor că nu are "o iubită constantă", într-o perioadă în care Kate avea o relaţie cu altcineva.

De Crăciun, în acelaşi an, au apărut speculaţii potrivit cărora cei doi formează un cuplu. Atunci când au fost fotografiaţi în timpul unei vacanţe de schi, în martie 2004, reprezentanţii palatului Buckingham nu au negat.

În aprilie 2007, purtătorul de cuvânt al palatului regal a confirmat că cei doi s-au despărţit. Câteva fotografii îl prezentau pe William participând la petreceri în compania altor femei.

Câteva luni mai târziu, cei doi se împacă şi se mută împreună, într-o perioadă în care William a început să lucreze la o bază pe care Royal Air Force o deţine în Ţara Galilor.

Cu ocazia unei vacanţe în Kenya, în octombrie 2010, prinţul a cerut-o pe Kate în căsătorie şi i-a oferit inelul de logodnă al mamei sale, prinţesa Diana.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria lor grandioasă, celebrată la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în faţa camerelor video ale presei din lumea întreagă, o lume fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează faţa modernă a celei mai celebre familii regale.

Având de acum titlurile oficiale de duce şi ducesă de Cambridge, William şi Catherine au efectuat primul lor turneu regal în iunie şi iulie 2011, în Canada şi California.

Pe 3 decembrie 2012, internarea ducesei Kate într-o clinică medicală din cauza unor greţuri violente a constrâns palatul regal să anunţe sarcina acesteia, care nu depăşise încă pragul critic de trei luni. Frenezia mediatică declanşată de acel anunţ a dus la producerea unei tragedii: o angajată a spitalului în care era internată Kate, păcălită de o farsă organizată de un post de radio australian, s-a sinucis.

Kate şi-a reluat apoi, puţin câte puţin, angajamentele oficiale, silueta ei rotunjindu-se practic sub privirile pătrunzătoare ale presei internaţionale. După o ultimă apariţie publică pe 15 iunie, pentru aniversarea oficială a reginei, Kate şi-a luat câteva săptămâni de vacanţă, departe de privirile indiscrete, pregătindu-se pentru venirea pe lume a deja celebrului "bebeluş regal".

Născut pe 22 iulie 2013, în mijlocul unei veritabile frenezii mediatice, prinţul George, fiul prinţului William şi al ducesei Catherine de Cambridge, este al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici