"Pulp Fiction", pe primul loc în Topul 10 al celor mai bune filme proiectate vreodată la Cannes - VIDEO

Lungmetrajul "Pulp Fiction", de Quentin Tarantino, ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai bune filme care au fost proiectate vreodată în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

347 afișări
Imaginea articolului "Pulp Fiction", pe primul loc în Topul 10 al celor mai bune filme proiectate vreodată la Cannes - VIDEO

"Pulp Fiction", pe primul loc în Topul 10 al celor mai bune filme proiectate vreodată la Cannes - VIDEO

Acest top a fost realizat pe baza notelor acordate de utilizatorii site-ului IMDb.com, specializat în publicarea de informaţii din universul industriei cinematografice, informează un comunicat remis de organizatorii evenimentului.

Filmul "Pulp Fiction" a câştigat prestigiosul trofeu Palme d'Or la Cannes în 1994 şi, în anul următor, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Un alt film regizat de Quentin Tarantino, "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", ocupă locul al doilea în acest top, iar poziţia a treia a revenit filmului "Sin City", regizat de trei cineaşti: Frank Miller, Robert Rodriguez şi acelaşi Quentin Tarantino.

Topul 10 este completat, în ordine, de filmele "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", "Shrek", "Şoferul de taxi/ Taxi driver", "Labirintul lui Pan/ El laberinto del fauno", "Apocalipsul acum/ Apocalypse Now", "Cursa/ Drive" şi "L.A. Confidential".

În afară de "Pulp Fiction", alte două filme din acest Top 10 au fost recompensate cu Palme d'Or la Cannes: "Taxi Driver" în 1976 şi "Apocalypse Now", în 1979, care a împărţit acest trofeu cu pelicula "Toba de tinichea/ Die Blechtrommel", de Volker Schlondorff.

IMDb.com a alcătuit şi un Top 10 al filmelor premiate cu Palme d'Or şi care au avut cele mai mari încasări. În acest top, pe primul loc se află documentarul "Fahrenheit 9/11", de Michael Moore, care a obţinut încasări de 119,2 milioane de dolari.

Pe locul al doilea s-a clasat "Pulp Fiction" cu 107,9 milioane de dolari, iar poziţia a treia a revenit filmului "Apocalypse Now", cu încasări de 83,5 milioane de dolari.

Locurile următoare sunt ocupate de filmele "Pianul/ The Piano" (40,2 milioane dolari), "Tot acest jazz/ All That Jazz" (37,8 milioane dolari), "Pianistul/ The Pianist" (32,6 milioane dolari), "Taxi Driver" (28,3 milioane dolari), "Sex, minciuni şi casete video/ Sex, Lies, and Videotape" (24,7 milioane dolari), "Misiunea/ The Mission" (17,2 milioane dolari) şi "Suflet sălbatic/ Wild at Heart" (14,6 milioane dolari).

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 15-26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici