REPORTAJ: David Bisbal i-a însoţit pe români într-o călătorie muzicală emoţionantă, romantică şi energică

David Bisbal, care a susţinut un concert, miercuri, la Sala Palatului din Capitală, i-a însoţit pe români într-o călătorie muzicală emoţionantă, romantică şi energică, ce a durat două ore, dar care va continua şi în anii ce vor veni, artistul promiţându-le fanilor că se va întoarce în România.

1276 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: David Bisbal i-a însoţit pe români într-o călătorie muzicală emoţionantă, romantică şi energică

REPORTAJ: David Bisbal i-a însoţit pe români într-o călătorie muzicală emoţionantă, romantică şi energică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Miercuri seară, puţin după ora 20.00 - când era programat să înceapă concertul lui David Bisbal-, luminile de la Sala Palatului s-au stins şi, imediat, ecranele strălucitoare ale telefoanelor le-au înlocuit. Cele aproximativ 4.000 de persoane prezente erau pregătite să îl întâmpine pe cântăreţul de muzică latino, să-l fotografieze, să-l filmeze şi să se bucure de spectacolul pe care artistul promisese că îl va oferi românilor.

Înflăcărarea cu care a fost aplaudat şi chemările publicului l-au determinat pe David Bisbal să urce pe scenă imediat după ce instrumentiştii din trupa sa şi-au ocupat locurile. Intrarea sa a fost spectaculoasă, cu jocuri de lumini, muzică specială, multe aplauze şi enorm entuziasm din partea publicului.

David Bisbal a început show-ul interpretând melodia "Tu y Yo", care dă şi numele turneului internaţional prin care artistul îşi promovează cel mai nou material discografic. La următoarea piesă, "Ave María", ritmul mai alert al melodiei i-a determinat pe spectatorii prezenţi la Sala Palatului să aplaude, să se ridice de pe scaune şi să danseze şi, nu în ultimul rând, să cânte alături de artistul latino.

"Te iubesc, România!", a fost primul mesaj transmis de David Bisbal fanilor prezenţi la Sala Palatului. "Bună seara, România. Mulţumesc! Multe fete frumoase aici. Aceasta este o seară foarte specială pentru mine. Sunt încântat că sunt în România. Este a treia oară când vin aici să cânt şi sunt încântat de energia oamenilor. Vom face o călătorie emoţionantă, sentimentală. Vreau să vă spun o poveste de dragoste şi va fi o noapte specială. Ne vom aminti cântece de pe primul meu album, dar şi de pe cel mai recent, «Tu y Yo». Să nu mai pierdem timpul şi să cântăm şi să dansăm împreună", le-a spus David Bisbal fanilor din România.

Pe tot parcursul concertului, pe cele trei ecrane din spatele scenei au fost proiectate imagini semnificative pentru fiecare melodie pe care artistul a interpretat-o. De asemenea, au fost amplasate două ecrane în lateralele scenei, unde au fost difuzate imagini cu muzicianul latino, dar şi cu publicul de la Sala Palatului.

David Bisbal s-a ţinut de cuvânt şi a cântat melodii dintre cele mai diverse, trecând de la ritmuri lente la unele mult mai energice, dansând pe scenă şi transmiţând publicului din bucuria şi entuziasmul lui. Artistul latino a interpretat, printre altele, melodia "Dígale", despre care a spus că este cea mai veche piesă din repertoriul său, dar şi "Culpable", cea mai nouă melodie a sa.

Admiratoarele sale de la Bucureşti i-au oferit flori şi inimi din hârtie şi chiar un drapel al României, pe care artistul, după ce a spus că îi place, l-a pus în jurul gâtului.

David Bisbal a mai interpretat piesele "Sí Pero No", "Quien me iba a decir", "Hombre De Tu Vida", "Quiero perderme en tu cuerpo", "Esclavo de sus besos", "Llorare las penas", "Esta Ausencia", iar publicul a cântat împreună cu el.

Cântăreţul latino a vorbit cu publicul, în timpul concertului, atât în spaniolă, cât şi engleză, spunând, la un moment dat, că îi place că în România oamenii îl înţeleg şi când vorbeşte în limba sa maternă.

"Îmi place că oamenii, aici, în România,vorbesc şi spaniola. Noi, în Spania, avem o mare comunitate de români pe care îi tratăm ca pe familia noastră. Sunt convins că şi voi aveţi rude acolo. Acest concert este şi pentru acei oameni", le-a mai spus David Bisbal românilor prezenţi la concert.

La sfârşitul show-ului, David Bisbal s-a bucurat de aplauze energice. Publicul nu era încă pregătit să îl lase să plece. Aşa că artistul le-a făcut pe plac fanilor din România şi s-a întors pe scenă, pentru a mai interpreta câteva melodii.

Aplauzele frenetice l-au făcut pe David Bisbal să le mulţumească românilor pentru felul în care l-au primit la Bucureşti. Însă unii români au plecat puţin dezamăgiţi de la concertul artistului latino. Aceştia au aşteptat, în zadar, pe parcursul celor două ore de show, ca David Bisbal să cânte şi melodia "Bulería", una dintre cele mai mai cunoscute piese ale sale. Au rămas, totuşi, după show-ul de la Bucureşti, cu amintirea unui concert emoţionant, energic şi plin de veselie, dar şi cu promisiunea artistului că se va reîntoarce în România, dacă publicul îşi va dori acest lucru.

"Călătoria continuă", scria pe unul dintre ecranele de pe scenă, la sfârşitul concertului, când a fost prezentată şi întreaga echipă din spatele producţiei.

În 11 ani de carieră, David Bisbal a devenit unul dintre cele mai cunoscute nume din industria muzicală latino la nivel internaţional. A vândut peste cinci milioane de discuri şi a susţinut şapte turnee internaţionale şi peste 600 de concerte în jurul lumii. A câştigat peste 60 de premii muzicale, printre care două trofee Grammy şi distincţia pentru cel mai bun artist spaniol din lume.

Cel mai recent album al său, "Tu y Yo", lansat în luna martie a anului trecut, a debutat direct pe primul loc în 14 ţări, devenind bestsellerul anului în Spania şi depăşind recorduri de vânzări în prima săptămână de la lansare.

În prezent, David Bisbal se află în turneul de promovare a noului său album, "Tu Y Yo", prin concerte susţinute în Argentina, Peru, Chile şi Spania, Mexic, SUA şi România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici