Rex, un câine poliţist care a ajutat la prinderea a 4 criminali, scos la pensie din cauze medicale

  • Rex, un câine poliţist care a ajutat de-a lungul carierei la prinderea multor infractori, printre care şi patru criminali, a fost „scos la pensie” din motive medicale.
  • El a fost însă adoptat de instructorul său din cadrul IPJ Brăila.
1270 afișări
Imaginea articolului Rex, un câine poliţist care a ajutat la prinderea a 4 criminali, scos la pensie din cauze medicale

Sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Povestea lui Rex începe în anul 2010, când, după perioada de pre-dresaj, a urmat cursul de ,,preluare urmă miros uman” la Centrul Chinologic Sibiu, unde, la vârsta de 9 luni, a obţinut nota 10. Întors acasă, în acelaşi an, a participat cu succes la prima lui misiune, mergând pe urmele unui hoţ din locuinţe, spun reprezentanţii Poliţiei Române, care au prezentat marţi povestea lui Rex pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Îmi amintesc cu emoţie de toate misiunile desfăşurate alături de camaradul meu patruped. Rex a păstrat tradiţia familiei. Este născut din câini poliţişti de patrulare-intervenţie şi a crescut cu mine, alături de ceilalţi doi fraţi ai săi, deveniţi şi ei câini poliţişti”, a spus Marian, conductor de câini poliţişti al IPJ Brăila.

De-a lungul carierei, Rex a contribuit la descoperirea multor infractori, autori de furturi mărunte, tâlhării, omoruri, violuri, precum şi la soluţionarea unor dispariţii de persoane. Marian spune că a mizat cu încredere pe abilităţile lui Rex pentru identificarea şi prinderea a 4 criminali, în 2011 şi 2015.

După ani de activitate, antrenamente zilnice, aplicaţii, exerciţii şi participare la nenumărate misiuni, Rex şi-a încheiat activitatea din cauza unor probleme medicale, specifice rasei sale.

„La finalizarea procedurilor de scoatere din activitate, instructorul său ne spune că Rex îi este un camarad pe cinste, prieten credincios şi fost coleg de nădejde, pe care l-a adoptat şi-l va îngriji cum se cuvine pentru a-i asigura o <pensie> liniştită”, susţin poliţiştii.

Rex a fost înlocuit de Gipsy, un câine poliţist care participă alături de Marian la rezolvarea altor cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici