Sagrada Familia, cea mai înaltă catedrală din Europa. Când va fi finalizată complet construcţia - FOTO, VIDEO

Înălţarea celor şase turnuri noi, proiectate de Antoni Gaudi, vor face din catedrala "Sagrada Familia" cea mai înaltă clădire religioasă din Europa.

3475 afișări
Imaginea articolului Sagrada Familia, cea mai înaltă catedrală din Europa. Când va fi finalizată complet construcţia - FOTO, VIDEO

Sagrada Familia, cea mai înaltă catedrală din Europa (Imagine: twitter)

Catedrala gândită de Gaudi, care se construieşte de zeci de ani, domină deja Barcelona, dar la final va ajunge să fie mai înaltă decât renumita Ulm Munster, din Germania, considerată cea mai înaltă biserică din Europa.

Turnul lui Iisus Hristos, de la Sagrada Familia, va avea 172,5 metri înălţime, iar arhitectul-şef al catedralei, Jordi Fauli, şi-a exprimat speranţa că turnurile vor fi gata în 2026, când are loc centenarul morţii lui Gaudi. Piatra de temelie a catedralei a fost pusă în urmă cu 133 de ani, în 1882.

Potrivit The Independent, Jordi Fauli, numit arhitect şef în 2012, a refuzat să spună când se va finaliza complet construcţia, dar a precizat că aproximativ 70% din construcţie a fost terminată: "Este dificil de prezis, dar putem spune că acesta va fi finalizat până în 2030-2032".

Anunţul a coincis cu începutul fazei finale de ridicare a celor şase turnuri. Turnul central al lui Isus va avea montată pe el o cruce uriaşă, în timp ce celelalte cinci turnuri sunt dedicate Fecioarei Maria şi celor patru apostoli.

Biserica are 18 turnuri, în ordinea înălţimii reprezentând pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelişti, Sfânta Fecioară şi, cel mai înalt turn, pe Iisus Hristos. Înălţimea totală, de 172 de metri, a turnului central este cu un metru mai mică decât a unui deal de lângă Barcelona, deoarece Gaudi considera că lucrarea sa nu trebuie să fie mai mare decât cea a lui Dumnezeu.

Sagrada Familia a supravieţuit Războiului Civil spaniol, dictaturii lui Franco şi crizei economice spaniole. Aflată în patrimoniu UNESCO, catedrala atrage anual peste 3,2 milioane de turişti, care contribuie astfel la bugetul anual de aproximativ 25 milioane de euro alocat construcţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici