Schwarzenegger pledează la Bruxelles pentru protecţia mediului şi a maşinilor puternice

Oamenii nu trebuie să se simtă vinovaţi de conducerea unor maşini mari, puternice şi rapide, a declarat luni actorul Arnold Schwarzenegger, fost guvernator al statului California, invitat la Comisia Europeană (CE) să susţină combaterea schimbărilor climatice.

246 afișări
Imaginea articolului Schwarzenegger pledează la Bruxelles pentru protecţia mediului şi a maşinilor puternice

Schwarzenegger pledează la Bruxelles pentru protecţia mediului şi a maşinilor puternice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interpretul lui Conan Barbarul, invitat la Bruxelles de preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a asigurat că amatorii de maşini mari, cum este şi el, pot fi o parte a soluţiei pentru problema schimbărilor climatice.

"Este suficient să schimbi tehnologia acestor maşini mari", a spus actorul, care deţine o întreagă flotă de vehicule de teren Hummer mari consumatoare de carburant.

El a arătat că maşinile Hummer pe care le deţine nu mai au motoare pe benzină, ci propulsoare care funcţionează cu hidrogen sau biocarburant.

"În prezent le înlocuiesc motoarele cu unele electrice", a precizat Schwarzenegger.

Actorul a arătat că în acelaşi fel o persoană căreia îi place să se relaxeze în jacuzzi poate să utilizeze panouri solare pentru obţinerea energiei.

"Nu trebuie să culpabilizăm oamenii, protejarea mediului trebuie să fie mai modernă, mai sexi", a spus starul hollywoodian, cunoscut pentru gusturile sale extravagante, în timpul mandatului de opt ani de guvernator al Californiei.

Schwarzenegger a venit la Bruxelles pentru a participa la o reuniune dedicată energiei în mediul urban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici