Studiu: Câţi utilizatori îşi acoperă camera web a computerului cu bandă adezivă - FOTO

Mark Zuckerberg a fost suprins într-o imagine cu camera web a laptopului acoperită cu o bandă, această măsură de securitate fiind una susţinută şi de fostul consultant NSA Edward Snowden, iar un procent mare dintre utilizatorii de computere fac acelaşi lucru, potrivit unui studiu al Kaspersky Lab.

3993 afișări
Imaginea articolului Studiu: Câţi utilizatori îşi acoperă camera web a computerului cu bandă adezivă - FOTO

Studiu: Câţi utilizatori îşi acoperă camera web a computerului cu bandă adezivă - FOTO (Imagine: Hepta)

Astfel, pentru a-şi proteja viaţa privată, unul din cinci utilizatori (20%) de internet recunoaşte că îşi acoperă camera web, scrie Go4it.

„Utilă în sine, este important de ştiut că acoperirea camerei web nu poate împiedica interceptarea audio şi proteja utilizatorii de a fi ascultaţi de hackeri sau alte grupări, în cazul în care cineva ar urmări acest lucru”, potrivit unui comunicat al Kaspersky Lab.

Cercetarea companiei arată şi că peste un sfert dintre utilizatorii de Internet (28%) îşi păstrează datele „sensibile” pe dispozitive care nu au acces la Internet, iar 18% dintre cei chestionaţi spun că încearcă să evite să folosească site-urile populare, precum Google sau Facebook, din cauza informaţiilor personale pe care le colectează.

Totuşi, aceasta este o practică obişnuită, întâlnită pe aproape toate site-urile.

Sunt şi mulţi utilizatori care nu se tem de ameninţările informatice. Doar 23% dintre respondenţi au spus că se consideră o potenţială ţintă în mediul online, iar 23% au spus că nu li se pare că o soluţie de securitate este necesară.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici