Trupa gipsy a Madonnei: Nicăieri nu s-a întâmplat să fim huiduiţi

Membrii trupei de muzică romani Trio Kolpakov, din Rusia, care concertează alături de Madonna în turneul său mondial "Sticky & Sweet", punând în scenă episodul "Gispy" al show-ului, au declarat vineri, într-o conferinţă, că nicăieri în lume nu au mai fost huiduiţi, aşa cum s-a întâmplat în România.

94 afișări
Imaginea articolului Trupa gipsy a Madonnei: Nicăieri nu s-a întâmplat să fim huiduiţi

Trupa gipsy a Madonnei: Nicăieri nu s-a întâmplat să fim huiduiţi

"Aceasta a fost cea mai proastă reacţie pe care am auzit-o până acum", a declarat Vadim Kolpakov, unul dintre membrii formaţiei. Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seară, la concertul pe care ea l-a susţinut la Bucureşti, atunci când artista a apărat drepturile ţiganilor, vorbind despre discriminarea pe care aceştia o suferă în Europa de Est. Incidentul a fost relatat şi în presa internaţională.

"Madonna a fost surprinsă, desigur", a mai spus Vadim."Ştim că există discriminare în România şi cred că de asta publicul a fost supărat. Ni s-a părut o reacţie negativă", a adăugat el. "Ştiam că muzicienii romani sunt foarte populari aici, cum ar fi trupa Taraful Haiducilor. Ştiam că această cultură muzicală este populară aici, în România, de aceea nu ne-am aşteptat la asemenea reacţie din partea publicului", şi-a exprimat muzicianul surprinderea.

"Nu cred că am mai fost huiduiţi nicăieri altundeva", a subliniat el.

Cu toate acestea, membrii trioului au spus că s-au simţit bine şi au fost entuziasmaţi să concerteze în România. "Publicul a fost minunat, dar există, aşa cum ştiţi, discriminare în România şi în Europa de Est în ceea ce priveşte reprezentanţii etniei rome, aşa că am fost întristaţi de asta. Noi am vrut să spunem tuturor că toată lumea trebuie să aibă drepturi egale (...). Avem propria noastră cultură, propriile tradiţii şi istorie. Acest lucru este cel mai important", a mai spus Vadim Kolpakov.

În timpul show-ului susţinut miercuri seară la Bucureşti, Madonna a făcut o pauză în concertul de două ore pe care l-a susţinut în parcul Izvor, pentru a se adresa publicului. Ea a spus că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est. Artista a adăugat că acest fapt o întristează şi că nimeni nu ar trebui să fie victima discriminării, de niciun fel. "Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a spus vedeta, fiind apoi aplaudată.

Madonna, aflată în prezent în turneul mondial "Sticky and Sweet", a purtat acest discurs imediat după piesa "La Isla Bonita", interpretată într-un remix cu piesa "Lela Pala Tute" alături de Kolpakov Trio.

"Mă doare să văd discriminare în lume şi discriminare împotriva romilor. Sunt romi de mare valoare în lume, romi de care suntem mândri, dar şi romi care trăiesc în sărăcie, nu muncesc şi fac lucruri ilegale", a spus, la rândul său, Sasha Kolpakov. "Noi vrem să ne facem cunoscută cultura - dansul, limba, tradiţiile - în lume şi vrem să fim recunoscuţi ca egali în lume", a mai zis el.

"Cântăm muzică rusească-romani, care e puţin diferită de cea românească-romani. Suntem bucuroşi să arătăm oamenilor din toată lumea ce cultură muzicală avem. Îi mulţumim Madonnei că ne-a dat această posibilitate de a ne prezenta muzica în toată lumea", a completat Vadim.

În ciuda reacţiei avute de publicul de la concertul Madonnei, membrii Trio Kolpakov au declarat că doresc să îşi readucă muzica în România şi cu alte ocazii."Sigur că vom reveni. Muzica este totul pentru noi.Vom reveni şi vom sprijini comunităţile rome din România", a conchis Vadim Kolpakov.

În aceeaşi conferinţă de presă, muzicienii au declarat că vor părăsi România sâmbătă, urmând ca în seara aceleiaşi zile să concerteze la Sofia, în Bulgaria. "Ne aflăm în turneu cu Madonna în România, în Europa. Mâine vom pleca la Sofia, apoi la Tel Aviv", au declarat membrii Kolpakov Trio.

Totodată, este vehiculată şi varianta ca vedeta să plece din România chiar în după-amiaza zilei de vineri, la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici