Trupa Voltaj, despre incendiul din clubul Colectiv: A fost o noapte de coşmar pentru ţara noastră. Paula Seling: Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către victime

Trupa Voltaj a publicat, sâmbătă dimineaţă, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj adresat familiilor şi tuturor celor care au pierdut persoane dragi în urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în clubul Colectiv din Capitală, afirmând că a "fost o noapte de coşmar pentru ţara noastră". În mesajul său cântăreaţa Paula Seling a scris, că rugăciunile şi gândurile sale se îndreaptă către victimele tragediei.

640 afișări
Imaginea articolului Trupa Voltaj, despre incendiul din clubul Colectiv: A fost o noapte de coşmar pentru ţara noastră. Paula Seling: Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către victime

Trupa Voltaj, despre incendiul din clubul Colectiv: A fost o noapte de coşmar pentru ţara noastră. Paula Seling: Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către victime (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Hepta)

"Condoleanţe familiilor şi tuturor celor care şi-au pierdut persoane dragi în urma nenorocirii din Colectiv. A fost o noapte de coşmar pentru ţara noastră... Multă sănătate şi putere s-o luaţi de la capăt celor care aţi reuşit să vă salvaţi!", este mesajul publicat pe reţeaua de socializare Facebook.

"Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către victimele tragediei din clubul Colectiv, către cei dispăruţi, cei aflaţi în agonie, cei rămaşi cu imaginile cumplite în memorie, către familiile tuturor. Dumnezeu să vă aibă în pază!", a scris Paula Seling pe pagina oficială de pe reţeaua de socializare Facebook.

Un incendiu a izbucnit vineri seară în Clubul Colectiv din Bucureşti, iar cel mai recent bilanţ indică 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate în acest moment la spitalele din Capitală, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, precizând că 17 dintre decedaţi nu au fost identificaţi.

De asemenea, sunt neidentificaţi 5 din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete fonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflaţi la concert, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la declanşarea incendiului.

Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta "ieşind în valuri" pe uşa de la intrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici