Un adolescent a dat în judecată clinica unde fosta lui prietenă i-a avortat copilul. Fetusul a fost declarat parte vătămată în proces

Dezbaterea despre drepturile asupra unui fetus a fost reaprinsă după ce un adolescent din Alabama, Statele Unite, a dat în judecată clinica unde fosta lui iubită i-a avortat copilul, relatează The Guardian.

1164 afișări
Imaginea articolului Un adolescent a dat în judecată clinica unde fosta lui prietenă i-a avortat copilul. Fetusul a fost declarat parte vătămată în proces

Un adolescent a dat în judecată clinica unde fosta lui prietenă i-a avortat copilul. Fetusul a fost declarat parte vătămată în proces

Ryan Magers a decis să intenteze proces clinicii din Madison County pentru că medicii instituţiei nu i-au cerut permisiunea pentru avortarea copilului. De asemenea, instanţa a recunoscut fetusul avortat drept persoană cu drepturi depline şi parte vătămată în proces.

Procedura fostei iubite a lui Magers a fost făcută în urmă cu doi ani, dar acesta susţine că „luptă în instanţă pentru drepturile tuturor bărbaţilor”.

„Sunt aici pentru bărbaţii care vor să-şi păstreze copiii. Eu cred că fiecare copil de la momentul concepţiei este o persoană şi merită să trăiască”, continuă Magers.

Fosta sa prietenă se afla în şase săptămâni de sarcină înainte să opteze pentru procedurile de avortare.

Avocatul lui Margers adaugă că acesta era pregătit să o ajute şi să devină tată. „Ryan îşi dorea o familie. Se angajese în mai multe locuri pentru a acoperi costurile naşterii”, spune avocatul.

Chiar dacă îşi apără clientul, avocatul recunoaşte faptul că dacă decizia instanţei va fi de partea lor, ar putea duce la consecinţe majore. Consecinţele procesului ar putea afecta cazurile victimelor de viol, în cazul în care agresorii acestora doresc să păstreze copiii. Victimele ar fi nevoite să dea naştere împotriva voinţei lor. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici