Una din cinci persoane din Germania are origini străine

Una din cinci persoane din Germania are origini străine, numărul imigranţilor ajungând la 16,4 milioane în 2014, cu trei procente mai mult decât în 2013, potrivit unui raport oficial, relatează site-ul agenţiei de presă germană DPA.

332 afișări
Imaginea articolului Una din cinci persoane din Germania are origini străine

Una din cinci persoane din Germania are origini străine (Imagine: HEPTA)

Aproximativ o cincime din populaţia Germaniei are origini străine, potrivit unui studiu realizat de Biroul Naţional de Statistică din Germania (Destatis) şi publicat luni.

Astfel, circa 16,4 milioane de persoane provin din alte ţări decât din Germania, numărul acestora crescând cu trei procente în 2014 faţă de cel înregistrat în 2013. În condiţiile în care, la ultimul recensământ realizat în Germania, în 2013, populaţia era de 81,7 milioane de locuitori, acest număr de persoane cu origini imigrante - de gradul I sau II - reprezintă, potrivit studiului, 20,3% din totalitatea locuitorilor.

Mai mult de jumătate dintre cei 16,4 milioane de persoane (56%) deţin un paşaport german, în timp ce 10,9 milioane au origini imigrante de gradul I, făcând parte din prima generaţie care s-a stabilit pe teritoriul german, fiind, în 2014, mai mai mulţi locuitori cu un milion faţă de 2011.

Potrivit Destatis, numărul nou-veniţilor din interiorul UE este de 620.000 din 2011 până în 2014, cei mai mulţi dintre aceştia fiind români, italieni, ungari, bulgari şi polonezi. De asemenea, tot din 2011, a crescut numărul cetăţenilor din China, Siria şi India care s-a stabilit pe teritoriul Germaniei.

Studiul contrazice contextul creării unui influx fără precedent de solicitări de azil în cursul acestui an. Ministrul de Interne a anunţat că circa 450.000 de imigranţi sunt aşteptaţi să ajungă pe teritoriul german în cursul anului 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici