VIDEO Cum să aprinzi un foc cu bateria telefonului mobil. Un truc care îţi poate salva viaţa

Închipuie-ţi următorul scenariu: te afli singur în pădudre, se înnoptează şi trebuie să aprinzi de urgenţă un foc înainte să îngheţi de frig. Dacă ai şi telefonul mobil la tine, este bine. Utilizând un cuţit şi bateria de litiu a telefonului, vei putea aprinde un foc de urgenţă, acesta fiind şi un semnal puternic care ar putea să îţi salveze viaţa.

1977 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cum să aprinzi un foc cu bateria telefonului mobil. Un truc care îţi poate salva viaţa

VIDEO Cum să aprinzi un foc de urgenţă cu bateria telefonului mobil

În situaţii disperate, utilizarea bateriei de litiu a telefonului pentru a aprinde un foc poate fi o tehnică salvatoare.

Cu toate acestea, trebuie procedat cu atenţie, întrucât bateria pe bază de litiu este extrem de periculoasă şi toxică. Această metodă trebuie să fie folosită doar în ultimă instanţă.

Sunt două modalităţi pentru a aprinde focul după ce ai scos bateria din telefon.

Prima variantă: Încearcă să creezi o scânteie dacă bateria telefonului mai are încă energie în ea. Ia un obiect conductor, precum un cuţit cu mâner de cauciuc sau plastic, şi atinge polii negativi şi pozitivi ai bateriei cu lama pentru a crea scântei pentru foc. 

A doua variantă: Dacă bateria telefonului nu mai are deloc energie, plaseaz-o pe grămada de vreascuri care vrei să ia foc şi străpunge-o rapid cu un obiect ascuţit. Acest gest va scurtcircuita bateria producând temperaturi extreme care vor aprinde materialele cărora vrei să le dai foc. În timpul acestui proces, ai grijă să îţi acoperi nasul şi gura cu un material pentru a nu inspira substanţele toxice.

Iată paşii explicaţi într-un videoclip:

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici