Wyclef Jean a fost împuşcat în Haiti

Wyclef Jean a fost împuşcat în mână, sâmbătă seara, în timpul unei vizite în ţara sa natală, Haiti, unde are loc duminică cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cântăreţul susţinându-l pe candidatul Michel Martelly, potrivit contactmusic.com.

25 afișări
Imaginea articolului Wyclef Jean a fost împuşcat în Haiti

Wyclef Jean a fost împuşcat în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul lider al trupei Fugees a fost atacat şi împuşcat în mână în timp ce îşi conducea maşina prin capitala ţării, Port au Prince, fiind împreună cu artistul hip-hop Busta Rhymes şi producătorul Jimmy Rosemond.

Wyclef Jean a fost dus la spital, însă rana provocată de împuşcătură era una superficială, aşa că artistul a fost externat după ce a primit tratamentul necesar.

Un reprezentant al artistului a scris pe pagina acestuia de Twitter: "Am vorbit cu Wyclef, este în regulă. Vă mulţumim pentru gândurile şi rugile voastre - Management".

Nu se ştie deocamdată cine l-a împuşcat pe Wyclef sau care au fost motivele care au stat la baza acestei acţiuni, iar agresorul nu a fost prins.

Wyclef Jean, în vârstă de 38 de ani, câştigător a două premii Grammy, s-a înscris în cursa pentru alegerile prezidenţiale din ţara sa natală, Haiti, anul trecut. Consiliul electoral din această ţară i-a respins însă candidatura, deoarece artistul locuieşte în prezent în SUA.

Artistul îl sprijină în cursa electorală pe Michel Martelly, un muzician în vârstă de 50 de ani, abia intrat în politică. Duminică are loc în Haiti cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care Martelly se confruntă cu fosta primă doamnă a ţării, Mirlande Manigat.

Wyclef Jean merge regulat în ţara sa natală în calitate de ambasador al bunăvoinţei şi a lansat în 2008 un program de combatere a foametei, cu sprijinul Programului Alimentar Mondial (PAM), al Fundaţiei panamericane şi al unei companii de telefonie mobilă.

Anul acesta, artistul a lansat un nou album, intitulat "If I Were President, the Haitian Experience".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici