Liviu Negoiţă, acuzat de"licitaţii cu dedicaţie" şi de investiţii nejustificate în an de criză

Liviu Negoiţă a fost, în presa ultimilor ani, ţinta mai multor acuzaţii privind organizarea de licitaţii cu dedicaţie, mai nou a fost criticat pentru investiţii nejustificate într-un an de criză, iar viaţa sa privată a fost în atenţia tabloidelor prin vehicularea numelui său într-un scandal sexual.

Share pe Facebook 257 afişări

Imaginea articolului Liviu Negoiţă, acuzat de"licitaţii cu dedicaţie" şi de investiţii nejustificate în an de criză

Liviu Negoiţă, acuzat de"licitaţii cu dedicaţie" şi de investiţii nejustificate în an de criză (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Negoiţă este poate cel mai popular primar de sector din Capitală, acest lucru fiind confirmat şi de procentul zdrobitor cu care a câştigat un al doilea mandat la Primăria Sectorului 3, aproape 80 la sută dintrei cei care au venit la urne acordându-i încrederea.

Numele său a fost însă intens vehiculat în presă, atât în plan profesional, cât şi din punct de vedere al vieţii sale private.

Lui Negoiţă i-au fost reproşate în repetate rânduri fapte precum trucarea unor licitaţii în favoarea companiilor unor oameni de afaceri apropiaţi PDL. Cea mai cunoscută asociere a Primăriei Sectorului 3 este cu firma Rosal, deţinută de omul de afaceri Silviu Prigoană, membru PDL şi apoi parlamentar al partidului.

Firma Rosal face de toate în Sectorul 3: salubrizare, amenajare de spaţii verzi sau ridicarea maşinilor parcate ilegal. Primarul Negoiţă s-a declarat mulţumit de activitatea firmei, pe care, într-un interviu acordat Jurnalului Naţional în 2007, a apreciat-o.

Familia Negoiţă şi familia Prigoană şi-au oficializat legăturile şi în afaceri, după ce actuala soţie a lui Liviu Negoiţă, Carmen, s-a asociat, înainte de a se căsători cu edilul Sectorului 3, cu Adriana Bahmuţeanu, soţia omului de afaceri Silviu Prigoană, într-o firmă pe nume "Manele Media".

Despre aceasta însă, Negoiţă spune că nu a funcţionat niciodată, ea neapărând nici în statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Contractele atribuite de primăria lui Negoiţă au fost intens criticate de media, ele fiind câştigate, preponderent, de câteva firme despre care s-a scris în repetate rânduri că ar fi deţinute de persoane apropiate PDL sau familiei Negoiţă. Una dintre ele este AA Marketing and Managament SRL, care a câştigat contracte de milioane pentru amenajarea parcurilor de joacă pentru copii sau pentru mobilier stradal de calitate adus din import.

Investiţiile Primăriei Sectorului 3, în special cele făcute în 2009, un an de criză în care bunul simţ impune la limitarea cheltuielilor la strictul necesar, au fost şi ele criticate intens de presă, din punctul de vedere al oportunităţii.

Printre acestea se numără cheltuirea sumei de patru milioane de euro pentru construirea a 24 de fântâni arteziene amplasate pe principalele bulevarde şi în intersecţii, ele urmând a fi dotate cu echipamente hidraulice şi electrice, iar dinamica jeturilor de apă urmând a fi programată electronic, după multiple scenarii.

O altă investiţie, ce presupune cheltuirea câtorva milioane de euro, conform presei, va fi făcută pentru a cumpăra bănci şi coşuri de gunoi realizate din lemn de esenţă nobilă, dar şi tomberoane colectoare, scrumiere cu container, "suporţi" pentru parcările de biciclete sau ghivece pentru flori.

O altă iniţiativă controversată a lui Negoiţă a fost alocarea sumei de 84.000 de euro pentru amenajarea a două pergole care să servească trecătorilor drept umbrar.

Singura afacere a lui Negoiţă nu a trezit niciodată suspiciuni. El este asociat într-o firmă pe nume Kora Edil SA cu patru cetăţeni turci, iar societatea, având ca obiect de activitate construcţiile, este desfiinţată din mai 2008 după ce, timp de mai mulţi ani, nu a depus vreun bilanţ de activitate la ONRC, numele ei nefiind implicat în vreo afacere majoră.

Viaţa privată a lui Negoiţă a fost în atenţia tabloidelor după ce starleta porno Laura Andreşan a relatat că, în 2003, în timp ce, ziaristă fiind, îi lua un interviu, l-a surprins pe actualul premier desemnat masturbându-se. Andreşan a ameninţat în repetate rânduri că va da publicităţii şi imagini care să confirme spusele sale, însă dovezile nu au apărut niciodată.

Şi Carmen, soţia lui Liviu Negoiţă, fost procuror, fost avocat şi fost funcţionar consular, a fost în atenţia presei în câteva rânduri, mai întâi în legătură cu asocierea în firma "Manele Media" alături de familia Prigoană, după care, mai recent, în urma accederii în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Carmen şi Liviu Negoiţă s-au căsătorit în 2005, naş fiindu-le Adriean Videanu. Nunta a avut loc la Hotelul Mariott.

(Material realizat de Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro)

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
liviu negoita ,
acuzatii ,
premier ,
guvern
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.