„Marius Tucă Show” | Adrian Streinu-Cercel: Cu siguranţă România nu va rămâne la 2-3 cazuri de coronavirus / Este puţin probabil ca virusul să dispară odată cu venirea sezonului cald | VIDEO

Ediţie specială „Marius Tucă Show”, în scurt timp, cu privire la cele trei cazuri confirmate de coronavirus din România. Invitat special este doctorul Adrian Streinu-Cercel.

6998 afișări

Redăm principalele idei din emisiune:

CITEŞTE ŞI: „Marius Tucă Show” | Interviul integral cu prof. dr. Streinu Cercel: Problema nu este câte cazuri de coronavirus vom avea, ci câte cazuri severe

Ora 17.09 Despre aruncarea măştilor sanitare: Masca se aruncă la pubelă. Trebuie să avem grijă să nu o vânturăm prea mult când o scoatem de pe figură, pentru că nu facem decât să împrăştiem microorganismele de acolo.

Ora 17.07 Streinu-Cercel despre ce ar putea urma: Cu singuranţă România nu va rămâne la 2-3 cazuri. Problema e câte cazuri severe vom avea.

Ora 17.05 Streinu-Cercel, despre patruile ATI de la „Matei Balş”: Avem 94 de paturi de terapie intensivă, dar nu stăm în ele. Există un plan şi anume spitalele de suport. Eu sunt în gard cu spitalul Colentina. În momentul când dau semnalul, le transfer lor toţi pacienţii mei, alte cazuri, care nu sunt grave, în terapie intensivă şi au grijă de ei. Eu rezerv toate paturile pentru cei cu coronavirus. 

Ora 16.57 Dispare COVID-19 în sezonul cald? Streinu-Cercel: În acest moment este puţin probabil ca virusul să dispară odată cu venirea sezonului cald. În Italia şi în România temperaturile sunt ridicate şi virusul e în circulaţie. La astfel de temperaturi nu ar fi trebuit să fie în circulaţie. 

Ora 16.54 Despre femeia din Timiş diagnosticată cu COVID-19: A luat virusul în urma unei vizite scurte. E o persoană care a plecat răcită din România. Fiind răcită, mucoasele erau deschise şi faptul că a contractat virusul nu e o surpriză. De asemenea, a fost o persoană foarte smart. După ce s-a întors în România, femeia s-a autoizolat acasă. Da, a venit cu avionul. Nu pot să spun cu ce cursă a venit. Citeşte continuarea...

Ora 16.52 De ce se îmbolnăvesc din nou de coronavirus cei care l-au avut: E posibil, pentru că orice infecţie virală lasă după ea lipsa de protecţie virală. Tipul de anticorpi pe care trebuie să îl facă fiecare organism trebuie să fie suficient de mare. 

Ora 16.49 Despre pacientul din Maramureş: E important că a fost o persoană foarte isteaţă. A fost în probleme de business acolo (n.e. - Italia). Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă. Acum, pe 25 februarie. (De ce nu l-au diagnosticat acolo?) Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunţită. Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă şi a venit singur cu maşina acasă. S-a dus şi s-a internat într-un spital din Baia Mare. Acum se află internat la boli infecţioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie. Citeşte continuarea...

Ora 16.49 Streinu-Cercel: În acest moment fiecare persoană trebuie să se poarte ca şi cum cel din faţa ei ar fi bolnavă de nu ştiu ce. 

Ora 16.41 Despre faptul că pacientul din Gorj nu a luat contact cu italianul: A stat în hala respectivă, nu trebuia să se ducă să dea mâna cu italianul, dar suprafeţele sunt suprafeţe contaminate. Lăsăm microorganisme pe masă. Vine cineva, ia virusul şi a plecat. Ia contact indirect. 

Ora 16.39 Streinu-Cercel, despre tânărul din Gorj: În cazul tânărului din judeţul Gorj ne aşteptam ca testul să iasă negativ deoarece am vorbit de o persoană asimptomatică. Dacă şi al treilea test iese negativ, îl declarăm vindecat şi îl externăm. Mai mult de 80% dintre infecţiile date de coronavirusuri sunt asimptomatice. Avea un gât uşor roşu, dar nesemnificativ. Ca dovadă că şi vorbea cu cei din televiziune. (...) Noi îl asistăm în continuare, dar nu cu o medicaţie specifică. Dacă apar simptome şi ele sunt cauzate de virus, atunci lucrurile se complică semnificativ, pentru că nu există schemă în momentul de faţă bine pusă la punct, dar avem posibilitatea să intervenim cu un preparat anti-SIDA. Citeşte continuarea...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici